banner85

Kadın Öğrenciler, Birbirlerine Sarılarak Ağladı!

Afganistan'da Kadınların Üniversiteye Gitmesine Yasak Geldi!

22 Aralık 2022 Perşembe 17:56
Kadın Öğrenciler, Birbirlerine Sarılarak Ağladı!

Örgütün Yüksek Öğrenim Bakanlığı, dün (20 Aralık) tüm üniversitelere gönderdiği talimatla "kadın öğrencilerin eğitim almasını ikinci bir emre kadar" yasaklamıştı. 

Uzmanlar, 'ikinci bir emir' ifadesinin sadece uluslararası tepkileri yumuşatmak için örgüt tarafından kullanılan bir taktik olduğunu belirtiyor.

Kadın Öğrenciler, Birbirlerine Sarılarak Ağladı.  

Afganistan'da, Taliban'ın ülke genelinde kadınların tüm özel ve devlet üniversitelerinde eğitim almasını yasaklamasının ardından kadın ve kız öğrenciler kapıdan içeri alınmadı. Sınıflarına giremesine izin verilmeyen kadın öğrenciler, birbirlerine sarılarak ağladı.  

Karardan bir gün sonra sabah saatlerinde üniversitelerine gitmeye çalışan binlerce kadın öğrenci, kampüs kapılarında ağır silahlara sahip Taliban militanları tarafından durduruldu. 

Militanlar, başkent Kabil başta olmak üzere diğer şehirlerde de üniversitelerin önünde toplanan öğrencilerin içeri girmesini engellendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86