banner85

Jandarma, Yabancı Uyruklu 10 Teröristi Tutukladı!

Malatya Jandarma Komutanlığı 26 Yabancı Uyruklu Terör Örgütü Zanlısına Operasyon Düzenledi. 9'u DEAŞ, 16'sı İse Ayrılıkçı Terör Örgütü Üyesi Olduğu Bildirilen Zanlılardan 10'u Tutuklandı

22 Aralık 2022 Perşembe 10:03
Jandarma, Yabancı Uyruklu 10 Teröristi Tutukladı!

Malatya İl Jandarma Timleri tarafından terör örgütleri hücrelerine baskın düzenledi. Uzun zamandır istihbarat çalışması yapan Malatya Jandarma Timleri ilimizde eleman devşirme, propaganda alanlarını genişletme, kırsala eleman kazandırma, terör örgütlerine lojistik ve askeri zemin hazırlama çabası ve çalışması içinde olan şahıslara yönelik operasyon, baskınlar yapıldı.

Kişilerin kaldıkları evlerine, saklandıkları hücrelere baskın düzenleyen Jandarma, anayasal düzeni farklı yönetimler oluşturup silahlı eylemler ile değiştirme iddiası, toplumda panik ve kaos çıkarmak gibi eylemlere zemin hazırlama gayretinde olan terör örgütü DAEŞ şüphelisi 9 kişi yakalandı.

Ayrıca yine Malatya Jandarma Timlerinin baskınları sonunda son iki ayda yapılan eşzamanlı operasyonları sonucu PKK/KCK-PYD/YPG  mensubu zanlısı, 16 kişi gözaltına alındı.

5’i DEAŞ zanlısı 5’i de PKK yanlısı şüpheli tutuklandı. Diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Jandarmanın çalışmaları devam edecek.

Son Güncelleme: 22.12.2022 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86