banner85

İYİ Partili Adaylar'dan Yeşilyurt İlçesine Ziyaret

2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında seçim çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Göçmez ve İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı Yeşilyurt ilçesine bağlı Özal, Cumhuriyet (Örnek Köy) ve Gözene mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Rabia Işık
Rabia Işık
29 Mart 2024 Cuma 15:56
İYİ Partili Adaylar'dan Yeşilyurt İlçesine Ziyaret

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, belediye meclis üyesi adayları ve partililerinde eşlik ettiği ziyaretlerin ilk durağı Özal mahallesi oldu.

İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı’nın bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarlığı döneminde bölgeye yaptığı yatırımların görüşüldüğü ziyarette mahalle sakinleri Helvacı’ya kamu yatırımları konusunda gösterdiği başarılardan dolayı teşekkür etti.

Daha sonra Cumhuriyet (Örnek Köy) Mahallesinde de vatandaşlarla bir araya gelen İYİ Parti başkan adayları ve partililer burada vatandaşlara deprem sonrası yeniden dönüşüm projelerini anlatırken Serdar Yıldız, Yeşilyurt özelinde deprem konusunda üst düzey tecrübesi ve deneyimi olan başka bir adayın olmadığını ve anketlerde AK Parti ile başa baş yarıştıklarını dile getirerek “Yeşilyurt’ta özel sizden rica ediyorum, bugün bizim anketlerde, AK Parti anketlerinde AK Parti ile aramızda bir iki puan fark var. Bir onlar öne geçiyor bir biz öne geçiyoruz” diyerek Ali Helvacı’ya destek olmalarını talep etti.

Gözene Mahallesinde yine vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan İYİ Partili adaylar bölgenin gelişimi ve Yeşilyurt ile bütünleşmesi için hazırladıkları projeleri paylaştı. İlk olarak söz alan İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı, deprem sürecinin doğru yönetilemediğine değinerek Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nün kapatılmasının deprem sonrası koordinasyonun sağlanamamasına sebep olduğunu belirterek “Maalesef üzülerek ifade ediyorum ki yaşadığımız bu deprem felaketinde eğer Afet İşleri Genel Müdürlüğü kapatılmamış olsaydı buralardaki deprem felaketinin bu kadar üzüntüsünü yaşamazdık. Maalesef kötü bir şey daha oldu. Bir diğeri de Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün kapatılması. Bakın sizin burası eskiden bir köydü. 442 sayılı köy kanununa göre köydü. Şimdi burası mahalle oldu. Mahalle olunca birçok yetkileriniz etkilendi. Çevreniz sosyal yaşantınız, tamamen değişti. Ne şehirli olabildik ne köylü kalabildik. İkisinin arasında bir şey olduk.” Dedi.

Helvacı sözlerinin devamında bölgenin yatırımlar konusunda geri kaldığını gözlemlediğini belirterek “Yıllardır bu gönülden ırak gözden ırak felsefesini bu defa değiştirmemiz gerekiyor. Eğer bir şehirde değişim yapmazsanız gelişmeyi sağlayamazsınız. Geleceğinizi göremezsiniz. Benim için önemli olan önce gönüllere nasıl girebilirim nasıl bir belediye başkanı olunacağını görmek için ben buradayım. Oy verenden de Allah razı olsun vermeyenden de. Ama ben gözlerinizden anlıyorum Ali hocamız bu sefer seçilir diyor.”

İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Göçmez ise milletvekilliği adaylığı sürecinden Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığına kadar olan 15 aylık sürede depremin yaralarının bir türlü sarılamadığına değinerek tüm seçim çalışmalarında deprem sonrası yeniden kentleşme sürecine dair projelerini sık sık vatandaşlar paylaştığını ancak bu defa Ali Helvacı için Gözene mahallesi sakinlerinden oy istemeye geldiğini belirterek “Burada en büyük hedefim benim Malatya’da Yeşilyurt’ta Ali abiyi belediye başkanı yapmak çünkü Malatya için lazım Malatya için şart. Bütün belediye başkan adaylarını bende dahil terazinin bir kefesine koyun Ali abiyi terazinin öbür kefesine koyun terazi kımıldamaz.

Son Güncelleme: 29.03.2024 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86