İyi Parti’de Malatya’da Peş Peşe İstifa!

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Malatya’da İYİ Parti’de şok istifalar geldi. Geçen hafta patide başlayan istifa rüzgârı Malatya’da sert şekilde esmeye devam ediyor. İYİ Partili 300 üye partiden istifa etti.

Rabia Işık
Rabia Işık
23 Ekim 2023 Pazartesi 11:06
İyi Parti’de Malatya’da Peş Peşe İstifa!

İYİ Parti’den istifalar yağmur gibi yağmaya başladı.

Malatya’da bugün bir grup İYİ Parti üyesi, partiden istifa ettiklerini duyurdu. Grup adına konuşan İYİ Partili Turan Çatal, kent genelinde yaklaşık 300 üyenin kendisi dahil artık İYİ Parti ile olan yollarını ayırdığını duyurdu.

Bir araya gelen İYİ Parti Üyeleri , partiden istifa ettiklerini basın açıklaması ile duyurdu. Grup adına basın açıklamasını okuyan Turan Çatal, “İyi partinin bu ülkenin umudu olacağına inanmış bir avuç kurucu ile başladığımız yolculuğumuzu maalesef üzülerek sonlandırdığımızı ifade etmek istiyoruz.”
Çatal, açıklamasının devamında, “Biz İyi Parti kurulurken akla hayale gelmeyen iftiralara maruz kalmış ve akla hayale gelmeyen terör örgütleri ile yan yana zikredilmiş insanlar olarak her türlü yafta pahasına olsa da İyi Partiye hizmet etmeye devam ettik. Yer yer hakaret işittik, yer yer tartaklandık ama sonuçta umudumuzu koruyarak İyi Partiyi Malatya'da yeşertmek için bir avuç kurucu üye ile müthiş mücadeleler verdik Her ne yaptıysak bu vatan için ve de Malatya için yapılmıştır feda olsun helali hoş olsun.”
diyerek parti yolculuğunu anlattı.
“ÇATLAK SESLERE ALDIRIŞ ETMEDİK”
Malatya’da İYİ Parti’nin artan oy oranına dikkat çeken Çatal, “Malatya da İyi Parti bundan 5 yıl önce yüzde 1,5 bile değilken, parti son seçim öncesi anketlerinde yüzde 11,5 ile yüzde 14 arasında oy potansiyeli ile 1 milletvekili çıkarma şansı oldukça fazlaydı.   Genç dinamik istekli vekil adayları bizleri oldukça heyecanlandırıyordu. İl yönetimi içinde olan veya dışında olan tüm üyeler Genel merkezin bir yanlış yapmayacağına yönelik olan inancımız tamdı. Ancak başkanlığımızın her türlü yanlışına rağmen tüm üyeleri kucaklama iradesi göstermemesi bile bizi bu yoldan döndürmemiştir ve seçimlerde birlik beraberlik içinde el ele vererek çatlak seslere aldırış etmeden partimize desteğimizi sürdürdük.  Ancak tüm uyarılarımıza rağmen tabanın düşünceleri hiçe sayılarak il başkanının ve Genel merkezin iradesi ile vekil listesi hazırlandı ve sonuçlarını da hep birlikte gördük.” diye konuştu.
Çatal, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Netice bu siyaset buna da rıza gösterdik Ancak daha sonra beklentimiz yeni bir yönetimle yeniden iş başı beklerken başarısızlığın sorumluluğunu paylaşanlar yani ilçe başkanları ödüllendirilerek yeniden il başkanlığına atanması bardağı taşıran son damla olmuştur. Köşe kapmaca oyunu oynamaktan sesimizi genel merkeze ulaştırmak için verdiğimiz mücadeleden artık sıkıldık. Hiç bir talebimiz teşkilat başkanlığınca kabul görmediği gibi seçim sonucunun müsebbipleri ödüllendirilmesi bizim için istifa etmekten başka seçenek bırakmamıştır. Tüm dava arkadaşlarımızın emeğine mücadelesine saygı duyulmadığı için İyi Parti ile olan ilişkimizi sonlandırma kararı almış bulunmaktayız. Tüm dava arkadaşlarımıza ve siz kıymetli basın mensuplarına saygı ve sevgilerimizi sunar yeni bir oluşumda bir arada olmayı temenni ediyoruz.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
İstifaHaberMalatyaGündem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86