banner85

İYİ Parti Seçim Startını Verdi

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız, “Büyükşehir ve 13 ilçede topluma hitap edebilecek belediye başkan adayları olacak. Görüşmelerimizin yüzde 70’ini tamamladık” dedi.

Rabia Işık
Rabia Işık
16 Kasım 2023 Perşembe 14:54
İYİ Parti Seçim Startını Verdi

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldız, 16 Kasım itibariyle İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı görevine atandığını ifade etti.

Yıldız, göreve geldikten sonra Malatya’nın her noktasını temsil edecek bir yönetim oluşturduklarını ifade ederek, bütün kurumları temsil etme konusuna dikkat ettiklerini söyledi.

“Malatya’da ciddi sıkıntılar var” diyen Yıldız, şunları söyledi:

“Malatya, pandemiden sonra ağır bir deprem süreci yaşadı. Malatya’nın 20 yıldır sahip çıktığı AK Parti iktidarı, atadığı bürokratlar ve belediye başkanları bu kente ihanet ettiler. Malatya’ya yapılan bu ihaneti içime sindiremediğim için il başkanlığı görevini üstlendim. Malatya bunları hak etmedi. 6 il depremden çok etkilendi ama bu iller arasında devletin imkanlarından en az faydalanan il Malatya oldu. Benim kavgam Malatya ve onun için yola çıktım. Malatya için bir araya gelmeleri için bazı il partilerinin başkanlarını ziyaret edeceğim. Binlerce kişi Malatya’yı terk etmiş.”

Yıldız, il başkanlığı sürecini yerel ağırlıklı yürüteceklerini ifade ederek, “Malatya’nın bütün sorunlarını dile getireceğiz. Malatya’da 20 yıldır büyük destek alan iktidarda, ‘Nasıl olsa vatandaş bizi seçiyor, hizmet etmesek de Tayyip Erdoğan’ın siyasi gücünden dolayı oy alıyoruz’ diyor. Hiç kimse vatandaşın derdini dinlemiyor. Doğanşehir’in Polat köyüne gittik. Köy yıkılmış, meydana bir soba kurup oturan köylüler isyan ediyor, “Siyasileri görmek istemiyoruz” dediler. Ben, “Hatamız varsa telafi ederiz. Sizlere de hizmet ederiz” dedim. AK Parti’nin birinci parti çıkmasından dolayı öz eleştiri yapmalarını istedim. Polat’ta taş üstüne taş kalmamış. Çarşı merkezi hala enkaz halinde, yıkım firmaları devletten parasını almış, molozlar yerde duruyor. Hiç mi bu işleri kontrol eden yok?” diye konuştu.

Yerel seçimlere hazırlandıklarını dile getiren Yıldız, “Büyükşehir ve 13 ilçede topluma hitap edebilecek belediye başkan adayları olacak. Görüşmelerimizin yüzde 70’ini tamamladık. Birkaç ilçe için görüşmelerimiz devam ediyor. 13 ilçemizde de toplumla kucaklaşan adaylar çıkaracağız. Bu adaylarla Malatya’nın makus talihini yıkacağız. Belediye başkan adayları yüzde 70 belli, çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86