banner85

İnönü ve Büyükşehirden Vizyon Buluşması

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İnönü Üniversitesi tarafından ‘Vizyon Buluşması’ adı altında bir gezi programı gerçekleştirildi. İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Gezer, Genel Sekreter Yardımcıları Ömer Çelik ve Yaşar Kalkan, Dekan ve Dekan Yardımcıları, Enstitü-Fakülte-Yüksekokul Sekreterleri, idareciler ve Akademisyenler ile diğer şube müdürleri Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yatırım ve hizmetleri gezerek çalışmalar hakkında ilgilerden bilgiler aldılar.

18 Kasım 2022 Cuma 09:40
İnönü ve Büyükşehirden Vizyon Buluşması

İnönü Üniversitesi Heyeti ilk olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan Yeni Fuar ve Kongre Merkezini ziyaret ettiler. Heyet daha sonra sırasıyla Beydağı Tabiat Parkı, Vahap Küçük Hayır Çarşısı, Kent Müzesi, Ekmek ve Yemek Fabrikası, Taşhoran Kültür Sanat Merkezi, Fotoğraf Makinesi Müzesi, Yeni İtfaiye Binası, Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ve Lisanslı Depoyu gezdiler. Vizyon Buluşması kapsamında düzenlenen gezinin ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya gelen İnönü Üniversitesi heyeti yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve ekibine teşekkür
ettiklerini söylediler.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yaptığı konuşmada,Üniversitelerin bir ilin lokomotifi olması gerektiğini belirterek, İnönü Üniversitesininköklü bir üniversite olduğunu ve kendi yetiştirdiği akademisyenler ile Turgut Özal VeAdıyaman Üniversiteleri olmak üzere iki üniversitenin oluşumuna katkı sağladığınısöyledi. Üniversitelerin genel anlamda paydaşlarla çalışmalarını çok önemsediğimi ifade eden Başkan Gürkan, “Üniversitelerimizin yerel anlamda paydaşları belediyelerdir, STK’lardır, meslek kuruluşlarıdır, kamu kuruluşlarıdır, varsa kanaat önderleri ve yerel önderlerdir. Biz İnönü Üniversitemizle yaptığımız ortak projelerde güzel çalışmaörnekleri sergiledik. Arslantepe’nin kültürel miras listesine girmesi ve UNESCOtarafından tescil edilmesi noktasında çalışmalarımız oldu. Malatya’daki kültür veturizmin daha gelişmesi için kültür rotalarının oluşturulması noktasında ve teknolojikgelişmelerde şehrin ve şehrin yerel birimleriyle bilimsel anlamda üniversite ile eş güdümün ve paralel çalışmanın şehre kazandırılmasıyla ilgili çalıştık. Sanayi ile üniversitenin ortak çalışmasında sonucun değerlendirilmesi noktasında üniversitemiz hakikaten Malatya’mızda lokomotif görevigörmektedir. Malatya İnönü ÜniversitesiTurgut Özal Araştırma Hastanesi bugün Türkiye’de değil, Avrupa’da değil, dünyadasayılı merkezlerden bir tanesidir.Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak hakikaten adı büyük kendisi küçük bir yaklaşımiçerisinde olmayı hiç düşünmedik. Ayrıca tarihin bize olan sorumluluğu ve yüklemişolduğu yükümlülüğün bilinciyle bu göreve talip olduk. Görevimiz ağırdır,meşakkatlidir. Giydiğimiz hırka ateşten gömlek hüviyetindedir. Malatya’yı biz tarifederken insanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri diyetarif ediyoruz. Bütün medeniyetlerin inkişaf ettiği, ilk yerleşik hayatın, ilk devletin, ilkbürokrasi hayatının bulunduğu şehrin şehr’ül eminiyiz. 1071’den 400 yıl önceAnadolu’nun fetih süreci Malatya’da kahramanlar destan yazarak başlatmışlardır.Anadolu’yu irşad noktasında Mevlanalar, Sadrettin Koneviler, İbn-ül Arabiler de ilimirfan destanları yazmışlar. Dolayısıyla biz destan şehrinde yaşayan şehr-ül emin olaraküzerimize düşen vebali sorumluluklarımız var. Bu vebali sorumluluğumuzunüstesinden geldiğimiz zaman vecahate yani şerefe talip oluruz. Aksi takdirde geçmişinbize yüklemiş olduğu vebali sorumluluğun altında ezilir, yok olur onunda bedelini hemdünyada hem de ahirette ödeme durumuyla karşı karşıya kalırız. Bizlerde 2019 yılındagöreve geldikten sonra üniversitemiz ile yapmış olduğumuz ortak çalışma içerisindeMalatya ile ilgili önemli projeler gerçekleştirdik.Malatya ulaşımını rahatlatmak ve trafik sıkışıklığını azaltmak için Anayurt, DanişmendGazi, Alper Tunga bulvarlarını açtık. Şimdide Kuzey ve Güney Kuşak yolunu yapıyoruz.Dolayısıyla bir taraftan yoğun bir çalışma yürütürken bir taraftan da tarihimizin ayağakalkması için çalışıyoruz. Tarihe sahip çıktığımız gibi yeşile de sahip çıkıyoruz.
Türkiye’de Cumhuriyet tarihinde en fazla yol yapan belediye hüviyeti de bize aittir.Niyet halisane olursa akıbet de hayır olur. Bu konuda bizleri yalnız bırakmayan İnönüÜniversitemizin çok değerli yöneticilerine, idarecilerine, akademisyenlerine vepaydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Gezer de konuşmasında, “BüyükşehirBelediyemizin çok güzel hizmetleri var. Hem sosyal hem de fiziksel mekânlardanbüyük bütçeli yatırımlar yapılıyor. Yatırımları görmekten ve duymaktan üniversitemizadına ve kendi adıma çok gururlanıyoruz. Başkanımızı tebrik ediyorum vehizmetlerinin artarak devam etmesini diliyorum. Ayrıca üniversitemize verdikleri katkılardan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 18.11.2022 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86