banner85

İmzayla Beraber Artık Engeller Kalkacak

Gaziantep’te çok önemli bir protokol imzalandı. 6 şubat depremleri sonrasında 11 ilde yaşanan yıkımda uzuv kaybı yaşayan engelli bireylerin ortez protezlerinin masraflarının karşılanması için 5 milyon dolarlık destek sağlanacak.

editörr
editörr
21 Eylül 2023 Perşembe 17:11
İmzayla Beraber Artık Engeller Kalkacak

Gaziantep binlerce kişiye umut ve sorunlarına çözüm olacak bir protokolün imzalanmasına ev sahipliği yaptı.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile Taipei Ekonomik ve Kültürel Misyonu arasında “Yüzyılın Felaketinde Engelleri Birlikte Aşmak Projesi” ne 5 milyon Amerikan Doları destek sağlayacak protokol imzalandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde yaşanan yıkımda uzuv kaybı yaşayan engelli bireylerin ortez protezlerinin masraflarının karşılanması amacıyla imzalanan protokolle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ortez Protez Uygulama Merkezi’nde protezlerin yapılması ve ücretsiz medikal malzemelerinin teminin sağlanması amaçlanıyor. Yapılacak ortak çalışmayla deprem nedeniyle engelli kalan veya ekipmanını kaybeden 12 bin 338 vatandaş projeden yararlanacak.

Gaziantep’te imzalanan protokol törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Taipei Ekonomik ve Kültürel Misyonu Ankara Temsilcisi Volkan Chih-yang Huang, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, proje için emeği geçenlere teşekkür ederek engelli bireylerin önündeki engel kalkacak dedi.

Projeye destek vermek için aracı olan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram ise Taipei Ekonomik ve Kültürel Misyonu’nun engelliler alanında birçok çalışmaya destek verdiğinin altını çizdi.

Türkiye’de birçok projede çalışmaktan duyulan memnuniyeti aktaran Taipei Ekonomik ve Kültürel Misyonu Ankara Temsilcisi Volkan C.Y. Huang da sağlayacakları ekipmanlarla umut olacaklarını dile getirdi.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, çalışmanın engelli bireyler için anlamına değindi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86