banner85

İlçelerin Siyasi Nabzını Ölçüyoruz

Mart yerel Seçimlerinin ayak sesleri artınca siyaset meydanı da ısınmaya başladı.. Malatya'nın en büyük ilçelerinden olan Hekimhan bunlardan birisi. Malatya Vuslat TV kameraları cevizin ve madenin merkezine gitti.

editörr
editörr
08 Ekim 2023 Pazar 10:39
İlçelerin Siyasi Nabzını Ölçüyoruz

Malatya Vuslat TV seçimlerin nabzını tutmak adına önümüzdeki günlerde tüm ilçelerde Özel programlar yapmaya devam edecek.

2024 31 Mart seçimlerine az bir zaman kala Malatya merkezde ve ilçelerde siyaset ayyuka çıktı.

Partiler adaylar çalışmalarını içten içe sürdürürken, bazı adaylar ise iddialı hazırlanırken, bazı mevcut görevde bulunan belediye başkanlarını kesinlikle istemiyoruz diyenlerin sayısı oldukça fazla.

Hekimhan belediye başkanını istemiyoruz diyen Hekimhanlıların sayısı çığ gibi artıyor.

-Köyde sıkıntılarımız çok belediyeden memnun değilim su sıkıntısı elektrik sıkıntısı var
-Ben oy verdim ama memnun değilim hekiminin her şey eksik sosyal ,ekonomik,yol  yönünden eksik durumumuz ortada
-Yollara bakar mısınız her taraf yıkık dökük, mahallede yürüyemiyoruz artık

Evet Türkiye'nin en zengin maden rezervine sahip olan ilçede işsizlik had safhada.

Okumuş yüksek bürokratların eğitimli insanların yaşadığı Hekimhan da imar yok, eğitim sıkıntı, hizmet zayıf, insanlar gelecekten umutsuz herkes aynı şeyleri söylüyor. Turan Karadağ güzelim Hekimhan’ın beş yılını yedi hiçbir şey yapmadı.

-Yollarımızı komple asfalt yapmaları gerekiyor köy yollarımız şu an dere yolu gibi beyaz eşya dükkanımız var ürün götürürken sanki dere yolundan gidiyor gibiyiz çok sıkıntı yaşıyoruz
-Köy hizmetlerinden hiç memnun değiliz verdiği sözlerden de memnun değiliz değiliz sorunlarımızı söylüyoruz tamam diyorsun ama ortada asla bir şey yok
-Hiçbir konuda ben hizmet görmedim ne kanalizasyonda ne su konusunda kendisi hekimhan belediyesi olabilir ama hekimhan belediyesi var mı yok mu belli değil ben 70 lerde Hekimhan’a  geldim ozamanlar daha güzeldi daha da bir anlamı vardı şu an köy mü kasaba mı ilçe mi belli değil

-Belediye başkanından sorunlarımızı dile geçiriyoruz ama bizi asla dinlemiyor esnaf olarak toplantıya gittik bizi odaya bile sokmadı üç gün sonra da gelip sarılıyor belediyelik bu değildir

Peki Hekimhan’a kim faydalı olur dedik yıllardır maden şirketlerinde görev yapmış kemal olayın adını vatandaş sesli olarak dillendiriyor.

Malatya'nın madenleri ile ünlü ilçesi Hekimhan partiler için çok önem arz ediyor.

Biz de Hekimhan’da kimi belediye başkanı görmek istiyorsunuz dedik  ve halka sorduk.

 -Şu anki adaylar arasında tam olarak kim var bilmiyorum ama Kemal Oktayı görmek istiyorum
-Kemal Oktay’a gerçekten memleketi için çalışıyor o yüzden Kemal Oktay’ın gelmesini istiyorum
-Kemal Oktayı görmek isterim

Hekimhan ilçesinde özelikle işsizlik ve altyapı sorunları ile ilgili sıkıntıların çözümü, imar planlarının tıkanması noktasında çok şikayet var. Halk mevcut belediye başkanını artık istemiyor bu bir gerçek gibi görünüyor. Bunu çözecek adayın kazanma şansı yüksek olacak.

Son Güncelleme: 08.10.2023 10:55
Anahtar Kelimeler:
MalatyaYerlSeçimHekimhan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86