banner85

İl Halk Kütüphanesi Açıldı!

Malatya büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bölgede önemli bir gelişme olarak yaklaşık on beş bin metrekare kapalı alana sahip modern bir kütüphane ve gençlik merkezinin açılışını gerçekleştirdi

Rabia Işık
Rabia Işık
04 Ekim 2023 Çarşamba 16:56
İl Halk Kütüphanesi Açıldı!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı 8 eylül 2020 dünya okuma günüde müjdesini verdiği millet kütüphanesi Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Kültür ve turizm bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımlarıyla açılış gerçekleşti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bölgede önemli bir gelişme olarak yaklaşık on beş bin metrekare kapalı alana sahip modern bir kütüphane ve gençlik merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Malatya'nın eğitim ve kültürel alandaki ihtiyaçlarına önemli bir yanıt olan bu tesis, aynı zamanda gençlik için spor ve sanat aktiviteleri için bir merkez sunuyor.
Başkan Gürkan, geçmişte Atatürk Lisesi olarak kullanılan binanın yıpranmış ve kullanılamaz hale geldiğini belirterek, "Ekonomik olarak da gerçekten yaşanabilir bir hale getirmek mümkün değildi. Bu nedenle eski binayı yıkmaya ve yerine modern bir kütüphane inşa etmeye karar verdik." dedi.

Yeni kütüphane, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere eğitim kaynakları sunmanın yanı sıra, spor tesisleri, laboratuvarlar ve sanat atölyeleri gibi çok çeşitli aktiviteler için alanlar da sunuyor. Ayrıca, kütüphane genel müdürlüğü tarafından tefriş edilen bu modern tesiste, kitap okuma alanlarından bilardo salonlarına kadar gençler için cazip bir çevre oluşturuldu.
Başkan Gürkan, projenin tamamlanmasında Milli Eğitim Bakanı'nın ve Gençlik ve Spor Bakanı'nın büyük desteklerini aldıklarını belirtti. Ayrıca, Malatya'nın yıllardır beklediği kuzey kuşak yolu ve Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi'nin de yakın gelecekte açılmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Malatya halkı, yeni kütüphane ve gençlik merkezi gibi önemli yatırımlarla şehirlerinin gelişimine ve gençlerin eğitimine katkıda bulunan Başkan Gürkan ve hükümet yetkililerine teşekkür ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86