banner85

İçme Suyu Zamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ocak ayından geçerli olmak üzere suya yüzde 25 zam yaptı. Buna göre Malatya’da suyun ton fiyatı 6,97 TL’den 8,71 TL’ye yükseltildi.

14 Ocak 2023 Cumartesi 12:16
İçme Suyu Zamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı toplantısında alınan kararla  içme suyuna yapılan zam oranının normal piyasa zamlarına göre düşük kaldığı gözlendi. Hükumetin vergiler, harçlar ve cezalar gibi resmi kalemlere yaptığı zamların yanında düşük kaldı.

Köye Torpil

Yüzde 25'lik zam şehir merkezinde uygulanırken kırsalda daha düşük fiyattan uygulanacak.

Şehir merkezi ve merkez ilçelerde oturanlar zamlı su içecek ama alınırken, kırsal mahallerde yaşayan vatandaşlar için ise indirimli sudan yaralanması için önerge verildi.

MASKİ Çok İstedi, Gürkan Yeter Dedi

Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından meclise sunulan teklifte artan maliyetler gerekçe gösterilerek su ücretlerine zam yapılması talep edildi. Mecliste söz alan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, artan maliyetlerden dolayı su fiyatlarına artış yapmak zorunda kaldıklarını ifade ederek “Daha yüksek artış istemiştik ama uygun görülmedi. Biz yüzde 60-70 zam oranı istemiştik, yüzde 25 bu yıl yeterli denildi. Bunun dışında biz yatırım yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

MASKİ 2022 kırsal alanlarda önemli altyapı yatırımlarına imza atarken, 2023 yılında da Büyükşehir bünyesindeki daire başkanlıklarına verilen bütçenin en büyük pasta payı yine MASKİ'de görünüyor.

Son Güncelleme: 14.01.2023 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86