banner85

Hükümet Konağı 'da Artık Yok!

19 Temmuz 2023 Çarşamba 12:29
Hükümet Konağı 'da  Artık Yok!

Malatya’nın 82 yıllık tarihi yıkılıyor ne yazık ki  değerli izleyenler. 6 şubat depremleri malatya’yı yerle yeksan etti ve geçmişe dair hiçbir iz bırakmadı. ve işte malatya hükümet konağı da onlardan  biri. 82 yıldan beri hizmet veren hükümet konağının yıkılmasının ardından  ismet paşanın arkasında yer alan Hükümet konağının sadece enkazı görünür oldu. ve ne yazık ki hükümet konağı da bir boşluğa hasp oldu

Malatya’da bir tarih daha yok oldu hükümet konağı artık yok.

6 şubat depremleri malatya’yı yerle yeksan etti ve geçmişe dair hiçbir iz bırakmadı. ve işte malatya hükümet konağı da onlardan  biri

Malatya'nın Cumhuriyet dönemi ilk betonarme yapılarından biri ve tescilli kültür varlığı olan 6 Şubat tarihli depremlerde ağır hasar gören 82 yıllık hükümet konağı boşluğa dönüştü.

82 yıldan beri hizmet veren hükümet konağının yıkılmasının ardından  ismet paşanın arkasında yer alan Hükümet konağının sadece enkazı görünür oldu.

Malatya kent merkezinin oluşturulmasının en önemli projelerinden biri olarak inşa edilen ve 1 Eylül 1941 yılında düzenlenen törenle açılışı yapılan kent halkının hükümet konağı olarak adlandırdığı valilik binası 6 Şubat günü 4 17 meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde orta hasar almış aynı gün 13-24'te meydana gelen vali Hulusi şahin'le bazı milletvekilleri ve diğer yerel yöneticilerin toplantı halindeyken yakalandığı 2 depremde ise ağır hasarlı duruma gelmişti bina yapılan teknik incelemelerin ardından ağır hasarla oturulamaz raporu üzerine boşaltılmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86