banner85

“Her Türlü Eğitim Desteği Vermeye Hazırız”

2023-2024 eğitim ve öğretim yılına başlanmasıyla birlikte okullarda olası afetlere karşı eğitimler verilmeye başlandı. Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mustafa Katipoğlu yangın ve deprem konularında gerçekleştirdikleri eğitim faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.

meral şeker
meral şeker
17 Eylül 2023 Pazar 10:33
“Her Türlü Eğitim Desteği Vermeye Hazırız”

Depremler, yangınlar, seller ve diğer felaketler hepsi elbette bazen büyük can kayıplarına, bazen yaralanmalara, bazen kocaman ormanların yok olmasına neden oluyor ancak daha büyük bir tehlike varsa oda bilinçsizlik.

Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya’da da diğer iller gibi en büyük sorunların başında geliyor afetler konusundaki eğitimsizlik. Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı eğitimler konusunda kolları sıvadı.

2023-2024 eğitim ve öğretim yılına başlanmasıyla birlikte eğitimlerine okullardan başladıklarını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Mustafa Katipoğlu 

Eğitimler sadece okullarla sınırlı kalmasın diyen Katipoğlu eğitimlerin faydalı olacağını dile getirdi.

“HER TÜRLÜ EĞİTİM DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Katipoğlu yaptığı açıklamada, “Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak 7/24 görevimizin başındayız. Görev sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. 2023-2024 yılı eğitimine başlamış durumdayız.  Tabii Malatya ve 11 il çok büyük depremlerden etkilendi. Malatya’da depremden en çok etkilenen illerden bir tanesidir. Depreme ne kadar hazırlıklıyız? Eğitim noktasında neler yapılmalıdır? Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı olarak eğitim vermeye önem veriyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına, okullara, sivil vatandaşlara kısaca bizden eğitim talep eden herkese, yangın noktasında ciddi eğitimler veriyoruz. Ayrıca arkadaşlarımız isteyen vatandaşlarımıza deprem noktasında bilinçlendirme eğitimi de veriyorlar.

Okullar açılmışken şunu belirtmek istiyorum, idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz çocuklarımızı olası bir afete karşı hazırlama noktasında bir eğitim seferberliğinin yapılmasını düşünüyorum. Muhtemelen öğretmenlerimiz de bu konulara eğileceklerdir. Hem Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesinden hem de AFAD gibi devletimizin kuruluşlarından destek isteyebilirler. Eğitimlerimiz tamamen ücretsizdir. Bizlerin bir görev sorumluluğu içerisinde rahatlıkla eğitimlerini verebiliyoruz. Gerekirse çocuklarımızı İtfaiye Teşkilatında ağırlayabiliriz. Aynı eğitimleri İtfaiye Teşkilatımızda da verebiliriz. Sadece okullarla da sınırlı kalmasın, mahalle bazlı eğitim de olabilir. Muhtarlarımız, vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirirse, bizler de her türlü eğitim desteği vermeye hazırız. Verdiğimiz eğitimlerde çok küçükte olsa akıllarında kalan bilgiler belki de hayatta kalmalarını sağlayacaktır” diye konuştu.  

Son Güncelleme: 19.09.2023 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86