banner85

Hayvan Pazarında Bayram Telaşı

Bugün kurban bayramının ilk günü. Diğer deprem bölgesi 10 il gibi Malatya'da bir yanı eksik kutluyor insanlar bu özel günü. Ancak her şeye rağmen bir kurban kesme telaşı da yaşanıyor. bu gün bir kez daha Malatya Vuslat Tv haber merkezi ekiplerimiz Canlı hayvan pazarına gitti ve oranın nabzını tuttu.

28 Haziran 2023 Çarşamba 16:59
Hayvan Pazarında Bayram Telaşı

Asrın felaketinin ardından yaşadığımız ikinci bayram. Hüzünlü geçen bir bayram olmasının yanı sıra bugün bir de kurban telaşı vardı elbette.

 Malatya da belki eski bayramlar gibi olmasa da kurban bayramının ilk günü canlı hayvan pazarı oldukça yoğundu. Bayram namazını kıldıktan sonra vatandaşlar ibadetlerini yerine getirmek için hayvan pazarına akın etti. 

Malatya Büyükşehir Belediyesine ait canlı hayvan pazarının nabzını tutmak için bizlerde oradaydık. 

Öncesinden kurbanlıklarını alanlar kesim işlemlerini gerçekleştirmek adına sabahın erken saatlerinden beri hayvan pazarındaydı. Sadece kurbanını kesenler değil kurbanlıklarını henüz almamış ve alacak olalar da pazarın yolunu tuttu. Bir yandan kesilen kurbanlar parçalara ayrılırken diğer yandan pazarlıklar yapılıp el sıkışıldı.

 (86) Alıcı da satıcı da eski bayramlar gibi olmadığını söylüyor, asrın felaketi öncesi yaşadığımız hayata özlem duyuluyor.

Tüm bunlar bir yana artık küçücük çocuklar bile ahhh nerde o eski bayramlar der olmuş.

Kurbanlık fiyatlarına gelince de alıcı pahalılıktan satıcı ise kar edemeyip ucuza vermesinden yakınıyor. 

Anahtar Kelimeler:
KurbanBayramKasapPazar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86