banner85

Halk Otobüsü Baraja Uçtu!..

Karakaya Barajı Battalgazi- Atabey iskelesinde, ileri geri manevra yapmakta olan halk otobüsü Karakaya barajına düştü.

25 Ocak 2023 Çarşamba 17:05
Halk Otobüsü Baraja Uçtu!..

Otobüste itfaiye tarafından bulunanlar kurtarıldı
Kaza, Battalgazi ilçesi Baskil ile Eskimalatya arasında sefer yapan  feribot iskelesinde meydana geldi. Şehir merkezine yolcu taşıyan Malatya Büyükşehir Belediyesine ait halk otobüsü, sürücüsü manevra yaparken boşa düştü. Şoförün paniklemesi ile Baraja düşen koca otobüsün içinde bulunan 10 kişi Malatya Büyükşehir belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Can Kaybı Yok, Ucuz Atlatıldı

Her seferinde ortalama 50 kişi taşıyan otobüsün içinde fazla yolcunun olmaması, kıyıya yakın çok derin yerde kazanın yaşanmaması olası bir felaketin ucuz atlatılmasına neden oldu.

Bölgeye ambulans ile itfaiye ait su altı arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Hafif şekilde yaralanan 4 kişiye olay yerine gelen ambulansta müdahale edildi.

Gürkan ve Şahin De Oradaydı

Olay yerine Malatya Valisi Hulusi Şahin ile birlikte gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, otobüsün baraja düştüğü sırada kıyıda bulunan Belediyeye ait feribota çarpmasının çok daha büyük bir felaketi önlediğini belirterek, “ Sevindiğimiz tek şey suyun altında canlı olmaması. Menfur bir kaza olmuş, geçmiş olsun diyoruz. Tek sevindiğimiz can zayiatı olmaması. Büyükşehir Belediyemize ait İtfaiye Daire Başkanlığımıza bağlı dalgıçlarımız da suyun altın gerekli incelemeleri de yaptılar. Otobüsün içerisinde herhangi bir vatandaşımızın olmadığını bizlere ifade ettiler. Aracımızı suyun içerisinden çıkarmak için çalışmalar yapılıyor. Arama kurtarma çalışmalarına katılan personellerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca otobüs içerisinde bulunan ve tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan yaralı vatandaşlarımıza ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” açıklamasında bulundu.

Öte yandan otobüs içerisinde bulunan yolculardan soğuktan etkilenen 3 kadının tedbir amaçlı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındıkları ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Son Güncelleme: 26.01.2023 11:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86