banner85

'Halk Elinde Hayvan Islahı'

Malatya'da 'Halk elinde hayvan ıslahı' projesi ile yerli hayvan üretimi destekleniyor. Yerli hayvan üretiminde kalite ve verimi arttırma adına başlatılan proje kapsamında yetiştiricilere verilen eğitimler devam ediyor. Proje ile yerli gen kaynaklarındaki düşük verimin daha üst seviyelere çıkarılması hedefleniyor.

Rabia Işık
Rabia Işık
29 Kasım 2023 Çarşamba 15:33
'Halk Elinde Hayvan Islahı'

Malatya'da yerli hayvan üretiminde kalite ve verimi arttırma adına başlatılan 'Halk elinde hayvan ıslahı' projesi ile yetiştiricilere verilen eğitimler sürüyor.

Küçükbaş hayvancılığında daha kaliteli ırk, kalite ve verimin artırılması adına yürütülen 'Halk elinde hayvan ıslahı' projesi ile yetiştiriciler neler yapmaları konusunda bilgilendiriliyor.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'nde gerçekleşen eğitimde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, Malatya'da yürütülen proje ile yerli gen kaynaklarındaki düşük verimin daha üst seviyelere çıkarılmasının amaçlandığını ifade etti. 

Projenin lideri Prof. Dr. Zeki Erişir'de üreticilere yönelik yaptığı konuşmada, verim ve kalitenin artması adına neler yapılması gerektiği yönünde bilgiler verdi.

Son Güncelleme: 30.11.2023 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86