banner85

Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi

İlimiz Yeşilyurt ilçesine bağlı TOBB Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle “41 Hafız, 41 Hatim” Programı düzenlendi. Programa İl Milli Eğitim Müdürümüz Behçet BAKIR, İl Müftümüz Şahin YILDIRIM, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Caner GÜLER ve İlçe Müftümüz Hüseyin BAYRAK katıldı. 

Rabia Işık
Rabia Işık
30 Eylül 2023 Cumartesi 12:11
Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi

TOBB Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen “Hafız Yetiştirme ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi” kapsamında 2020-2021 Eğitim öğretim yılında faaliyetlerine başladı.  Okulumuzda şuan öğrenim gören 230 öğrenciden 41 tanesi Pandemi ve Deprem sürecindeki zorlu koşullara rağmen hafızlığını tamamladı. Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle Cumhuriyetimizin 100 cü yılında Vatanımız için Can veren Şehitlerimiz ve Depremde Şehit olan Vatandaşlarımız için 41 Hafızımıza atfen 41 Hatim okundu ve program kapsamında duası yapıldı. Program Diyanet işleri Başkanlığı tarafından Kur’an Kursları arasında düzenlenen Kuran-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasında Türkiye 4. Sü olan öğrencimiz Mahmut Efe CANDAŞ’ın Kur’an tilavetiyle başladı. Mevlid- i Nebi Haftası münasebetiyle okulda düzenlenen Peygamber Efendimize Mektup yarışması, Peygamber Efendimize Şiir yarışması ve Hadis yarışmalarında birinci olan öğrenciler eserlerini seslendirdi. Programın sonunda Diyanet işleri Başkanlığı tarafından yapılan son Hafızlık Tespit Sınavında başarılı olarak Hafızlık Belgesi almaya hak kazanan öğrencilerimize belgelerinin taktimi ile son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86