banner85

Gürkan: Yoğun Bir Çalışma Sezonu Geçirdik

Büyükşehir Belediyesi İlçe İstişare Toplantıları devam ediyor

14 Ocak 2023 Cumartesi 12:50
Gürkan: Yoğun Bir Çalışma Sezonu Geçirdik

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığında, 2023 yılında ilçelere yapılacak olan yatırım ve hizmetlerle ilgili olarak tüm paydaşların katılımı ile düzenlenen istişare toplantılarına devam ediliyor.

Bu toplantılar kapsamında 13 Ocak 2023 Cuma günü de ilk olarak Yazıhan ilçesi değerlendirme istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Yazıhan AK Parti İlçe Başkanı Veysel Ateş, Genel Sekreter Cemal Noğay, Genel Sekreter yardımcıları ve daire başkanları katıldı.

Ateş: Otoban standartlarında yollar yapılıyor

2022-2023 yılı değerlendirme toplantısının hayırlar getirmesi temennisinde bulunan AK Parti Yazıhan İlçe Başkanı Veysel Ateş, “Selahattin Başkanımın 2019’dan bu yana Yazıhan ilçemize yaptığı hizmetlerden dolayı şahsım ve ilçem adına kendilerine teşekkür ediyorum. Yıllardır yolu olmayan mahallelerimiz vardı. Şu an baktığımızda yapılan yolların otoban standartlarında olduğunu görüyoruz. 2023 yılı yatırım programına alınan hizmetlerin de en güzel şekilde yapılacağına inanıyorum. Bilindiği üzere Malatya Büyükşehir Belediyesi ilçelerimizin yapmış olduğu hizmetlerde de yüzde 70-80 oranında yardımcı oluyor. Bu yardımlardan dolayı da Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.  

Öztürk: Birlik ve beraberlik içerisinde bu güzel çalışmaları yürütüyoruz

Yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin değerlendirilmesi amacıyla bir araya geldiklerini belirten Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Başkanıma böylesine güzel bir ortam hazırladığı için gerek şahsım gerekse de ilçem adına teşekkür ediyorum. 2019 yılından 2022 yılına kadar belediyemiz gerek MASKİ Genel Müdürlüğü gerek Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı gerekse de Büyükşehir Belediyesine ait yatırımcı kuruluşların uhdesinde olan hizmetlerle hem Başkanımızla hem de kurum amirleriyle müştereken çalışmalar yaptık. 2019 yılından 2022 yılı sonuna kadar Yazıhan ilçemize gerekli yatırımlarımızı aldık. İçme suyu ve kanalizasyon çalışmaları konusunda da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Gerekli çalışmalar yapılıyor varsa eksiklikler tek tek gideriliyor. Yazıhan’ımıza yapılan hizmetlerden dolayı da başta Başkanımız Selahattin Gürkan’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde bu güzel çalışmaları yürüteceğimizi ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

Baytak: Hizmetler anlamında vatandaşlarımızın ihtiyaçları ciddi anlamda karşılanıyor

Yazıhan’da dört ay önce göreve başladığını belirten Kaymakam Kutsal Baytak, “Yazıhan tarım ve hayvancılık noktasında ciddi bir ilerleme kat etmiş ilçedir. İlçemizin nüfus yoğunluğunun az olmasına rağmen, Yazıhan ilçesini atom parçasına benzetiyorum. Atomu parçaladığınızda veya bir araya getirdiğinizde ciddi bir enerji ortaya çıkıyor. Bu anlamda Yazıhan’a yapılan yatırımları da hesaba katarsak, ciddi bir potansiyele sahip bir ilçe olduğunu gözlemliyoruz. Özellikle Besi ve Sera Organize Sanayi Bölgesi’yle ilçemizin geleceğe yönelik ciddi bir potansiyele sahip olduğunu görmemiz mümkündür.  Dışarıdan bakan bir gözle değerlendirme yaptığımda ise yol ve içme suyu konusunda vatandaşlarımızın ihtiyaçları ciddi anlamda karşılanıyor. Bu durum da beni ilçe kaymakamı olarak mutlu etmektedir. İlerleyen süreçte daire başkanlarımız ve genel sekreter yardımcılarımızla ilçemize yapılan yatırımlar hakkında istişare içerisinde olacağız. Bu anlamda bizleri bir araya getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi ifade ediyor, toplantımızın ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Gürkan: İlçe Belediyelerimize destek olma noktasında yardımlara devam ediyoruz

Yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve 2023 yılı içerisinde yapılacak olan çalışmaların programlanması amacıyla toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Gürkan ise konuşmasında, “Yılsonlarında ve yılbaşlarında ilimizde yapılan yatırımların genel değerlendirilmesi, yapılan hizmetlerde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi, yapılacak olan çalışmaların programlanması maksadıyla değerlendirme toplantılarımızı periyodik aralıklarla düzenlemekteyiz. İlçemizin kaymakamı, belediye başkanı, meclis üyeleri, ilçe başkanlarıyla beraber ilçenin eksikliklerini masaya yatırarak yol haritamızı belirliyoruz. 13 ilçemizde de altyapı, üstyapı, çevre düzenlemesi, spor alanları ile sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bütün ilçelerimizde de ilçe belediyelerimizin uhdesinde olan yollarda dâhil olmak üzere şu anda yüzde 80’in üzerinde bir yol çalışması gerçekleştirildi. Bazı ilçelerimizde bu oran yüzde 90’ı da buluyor. 2023 yılı yatırım programında da bize ait olan yolların yenilenmesi, iyileştirilmesi, trafikte güvenli hale getirilmesi,  varsa 2. kat asfaltların yapılması, ilçe belediyelerine ait yolların da bakım, onarım, tadilat, yama işlerinin yanında varsa yoğun çalışmalarda ilçe belediyelerine destek olma noktasında yardımlarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan konuşmasının devamında “Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi tarafından Yazıhan İlçemize 2019-2022 yılları arasında 457 km asfalt, 7 km yeni yol açma, 53 km yol genişletme, 126 km stabilize, 155 km bakım onarım, 10 bin metrekare yama çalışmaları ile 5 adet menfez, 1077 metreküp taş duvar ile 35 bin metrekare kilit taşı çalışması ile MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından da 112 km içmesuyu, 49 km kanalizasyon çalışmasının yanında içmesuyu deposu ile tarımsal sulama borusu dağıtımı yapılmıştır. Yapılan hizmet ve yatırımlarımızın Yazıhan İlçemize ve Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 14.01.2023 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86