banner85

Gürkan'dan "İcraatın İçinden" Programı

Üst düzey bir lansman, onlarca yerel ve yaygın TV kanalından ortak canlı yayın, tam kadro ekip, mesaj dolu gece...  Malatya Vuslat TV den, Vuslat sosyal medya platformlarından da yayınlanan özel icaaat paylaşım ve bilgilendirme porgramı çok kapsamlı ve renkli geçti..  Malatya Vuslat ailesi yönetim kadrosunun da katıldığı programda Gürkan hem dolu dolu mesaj verdi hem de yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı..  "Daha Malatyaya yapacak çok şeyim var" sinyali ile çalışmalarını anlatan Gürkan, sosyal, siyasal, kültürel fikirlerini de aralara serpiştirdi..  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 1 Nisan 2019 – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında yapılan yatırım ve hizmetler ile ilgili bilgiler veren Gürkan,  göz doldurdu.. 

19 Ocak 2023 Perşembe 00:43
Gürkan'dan "İcraatın İçinden" Programı

18 Ocak Çarşamba akşamı  düzenlenen basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra, Genel Sekreter Cemal Noğay, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, AKP İl Başkanı İhsan Koca, MHP İl Başkanı Gökhan Gök, İlçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Şirket Genel Müdürleri, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, basın mensupları katıldı. 


Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımların sinevizyon eşliğinde gösteriminin yapıldığı Basın açıklaması sırasında Başkan Gürkan özetle şunları söyledi: 

"Biz Malatya’yı tarif ederken ‘İnsanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu anayurt yapan destan şehri’ olarak tarif ediyoruz. Son yıllarda medyada Göbekli Tepe’nin tarihin sıfır noktası diye bir söylem gelişti bildiğiniz gibi. Tarihin sıfır noktası Göbekli Tepe olabilir ancak Malatya tarihte medeniyetin inkişaf ettiği yer. 


İlk devlet hayatı, ilk bürokrasi hayatının, ilk muhasebe işlemlerinin, ilk gümrükleme işlemlerinin, ilk tapınakların devlet yönetiminden ayrı bir yere taşınması ve bir devir açan taş devrinden demir devrine evrilme ve demirin araç gereç ve silah olarak kullanılması yani medeniyetin inkişaf ettiği yer Malatya’dır. 

Türk İslam tarihi açısından da Malatya önemli bir şehirdir. Bu şehirde şehr’ül emin olmak da farklı bir duygudur. Yani atalarımız medeniyet, kahramanlık ve ilim irfan destanı yazmışlarsa bizde bu şehre hizmet destanları yazmakla mükellefiz. 

Daha düne kadar Malatya’ya biçilen ufuk Doğu’nun parlayan yıldızı değil miydi? Malatya değil Doğu’nun parlayan yıldızı, değil Türkiye’nin parlayan yıldızı, değil Avrupa’nın parlayan yıldızı, dünyanın parlayan yıldızı olacaktır. 

İşte geçtiğimiz ay sizlerin de katılımı ile gerçekleştirdiğimiz lansman ile sizlere duyurduğumuz EXPO da bunun bir nişanesidir. Tarih bize bunu mecbur ve mahkûm etmiş. Bunu yapmadığımız takdirde vebal içinde eziliriz ama biz vecahate talibiz, şerefe talibiz. İnşallah 2028’de Malatya dünyanın parlayan yıldızı olacaktır. 

İşte bu doğrultuda Malatya’da öncelikle sosyal entegrasyonu sağlamaya büyük önem verdik. Allah’a şükür yaptığımız girişimler neticesinde Malatya’da Türkiye’ye örnek bir tablo oluşturuldu. Her zaman dediğim gibi siz birlik ve beraberlik içinde olursanız hizmetler zaten kendiliğinden gelir. Siz eğer işinizde doğru olursanız Allah’u Teala işinizi kolay kılar. 

Bu şehri yüceltmek hem Türk İslam tarihi açısından hem insanlık tarihi açısından insan için bir vebali vecibedir dedik ve bu anlayış doğrultusunda paydaş kurumlarla ortak projeler üretiyor, çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İlçelerimizde kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın, muhtar ve meclis üyelerimizin katılımları ile istişare toplantıları düzenliyoruz. 

Muhtarlarımız ile periyodik olarak koordinasyon toplantıları gerçekleştiriyoruz. İlimizdeki sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde etkinlikler yapıyor, projeler geliştiriyoruz. 

İlimiz ve ilimiz dışındaki hemşeri dernekleri ile zaman zaman toplanarak fikir teatisinde bulunuyoruz. 

Meslek odaları ile gerçekleştireceğimiz projelerin öncesinde istişarelerde bulunarak, kendilerini sürece dâhil ediyor ve yön pusulamızı buna göre şekillendiriyoruz. 

Şehrimizin ortak akıl ile yönetilmesi, sosyal entegrasyonun sağlanması, tabandan tavana iki yönlü bir iletişim mekanizmasının kurulması amacıyla oluşturduğumuz Şehir Gönüllüleri Meclisinde ilimiz ile ilgili kararları masaya yatırıyor, fikir alış verişinde bulunarak ona göre adımlar atıyoruz. 

Kadın ve Genç Meclislerimiz tarafından gerek kadınlarımıza ve gerekse gençlerimize yönelik faaliyetler planlanarak uygulamaya geçirilmektedir. Yapmış olduğumuz hizmetlerin Malatya ile buluşturmamıza vesile olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum.”

Başkan Gürkan basın açıklamasında ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımları başlıklar halinde sinevizyon eşliğinde anlattı.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BAZI HİZMET VE YATIRIMLARI

Dünya Kayısı Ticaret Merkezi
Dünya Kayısı Ticaret Merkezi Karşılama Merkezi
Kuru Kayısı Lisanslı Depo
Kızılay Üretim Merkezi
Yeni Gençlik Merkezi Ve Avm (Eski Yimpaş Binası)
Özel Harekât Merkezi
Yeni Polis Evi
Yeni Sanayi Sitesi
Altay Kışlası Sosyal Tesisleri
Fidancılar Sitesi
İtfaiye Merkez Binası
Kentsel Dönüşüm
Yeni Fuar Ve Kongre Merkezi
Millet Kütüphanesi Ve 200 Araçlık Yeraltı Otoparkı
(Millet Kütüphanesinin Yerinde Bulunan Atatürk Kız Lisesi İçin Yeni Bir Okul Yaparak Taşıdıktan Sonra Çalışmaya Başladık)
Yemek Ve Ekmek Fabrikası
Orduzu Spor Kompleksi
Gençlik Kampı
Kuyumcular Çarşısı Sokak Sağlıklaştırma
Yeni Kent Meydanı Ve Yeraltı Otoparkı
Rıdvan Mertöz Ortaokulu
Bilkent Eğitim Kampüsü
Okullara Spor Tesisi (17 Okula 27 Spor Tesisi Kazandırdık)
Çim Futbol Sahaları
Akçadağ Gençlik Merkezi
Arguvan Spor Salonu
Mutfak Akademisi
Yöresel Ürünler Pazarı
Otobüs Ve Minibüs Durakları
Toki Ticaret Merkezi
Eski Özel İdare Binası
İlçe İtfaiye Binaları
4 Yılda 4 Milyon M2 Yeşil Alan
Yüzüncü Yıl Parkı
Kernek Parkı
Beydağı Tabiat Parkı
Millet Bahçesi
Horata Parkı
Tecde Kayalık Parkı
İlçe Meydan Düzenlemeleri
Rulo Çim Ve Fidan Üretim Merkezi
Sebze Fidesi Dağıtımları
Tohum Dağıtımları
Tarımsal Projeler (Soğuk Hava Depoları, Mezbahane, Kayısı İşleme Tesisleri, Sulama Borusu Dağıtımı, Sıvat Dağıtımı, Tkdk Proje Desteği)
Tarımsal Sulama 
Kapıkaya Düzenli Depolama Sahası
İlçelere Evsel Katı Atık Aktarma İstasyonları
Enerji Yatırımları
Trambüs Projesi Iı. Etap
İçmesuyu İsale Hattı Rehabilitasyonu
Her İlçeye Atık Su Arıtma Tesisi
2 Adet Yeni İçmesuyu Kaptaj Tesisi
1987 Km İçmesuyu 
1113 Km Kanalizasyon 
Batı Kolektörü
Doğu Kolektörü
4500 Km Asfalt Serimi
İlçe Yolları
Cadde Yenilemeleri
Yama Dağı Kayak Merkezi Yol Yapımı
Güldal Akşit Bulvarı
Gelincik Tepesi Yol Ve Alt Yapı
Güney Kuşak Yolu
Kuzey Kuşak Yolu Ve Köprüsü
Yeni Yol Ve Bulvarlar (Anayurt Bulvarı, Altın Kayısı Bulvarı, Danişment Gazi Bulvarı)
Kavşak Düzenleme Çalışmaları (112 Kavşak)
Bluetooth Tabanlı Trafik Analiz Sistemi
42 Adet Otobüs Alındı
112 Adet İş Makinası Alındı
86 Adet Araç Alındı
İtfaiye Teşkilatı Güçlendirildi (5 Adet Yeni İtfaiye Aracı Alındı)
Expo 2028 Malatya’da
Arslantepe Unesco Dünya Mirası Listesine Alındı
Arslantepe Karşılama Merkezi
Taşhoran Kültür Ve Sanat Merkezi
Usta Şagirt Kümbeti
Venk Şapeli
Şahabiyye-İ Kübra Medresesi
Kent Müzesi
Mahalle Müzeleri
Kültür Envanteri
Kültür Rotaları
Uluslararası Kayısı Festivali
Kültürel Ve Sanatsal Yayımlar
Engelsiz Yaşam Merkezi
Engelli Araç Tamir Atölyesi
Vahap Küçük Hayır Çarşısı
Gülenyüzler Kafe
Vefa Konağı
Millet Kıraathanesi
15 Bin Öğrenciye Eğitim Ve Kurs 
727 Farklı Kursta 20 Bin Kursiyer
Engelli Bireylere Kurs
Mahallelik Projesi
Gençlik Merkezi
Gençlik Spor Merkezleri
Kadın Eğitim Kültür Ve Spor Merkezleri
Sağlık Ve Sosyal Yardımlar"
Selahattin Gürkan Bu yaz çok sayıda biten eserleri de hizmete sunacaklarını belirtti.. 
Porgram sonrası katılanları kapıda tek tek uğurlayan Gürkan herkese teşekkür etti...

Son Güncelleme: 19.01.2023 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86