banner85

Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü Kutladı

24 Kasım 2022 Perşembe 16:08
Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü Kutladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet vermekte olan Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak düzenlenen ‘Öğretmen Anıları Yarışması’ kapsamında Nikâh Sarayında bir program düzenlendi.

Özdemir: Sayın Başkanıma vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, “Hepimiz öğretmeniz. Öğretmenliğimizin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu, ne kadar özveri ile ve sabırla yapıldığını bizden başkası bilemez. Bizler ne zamandilimi düşünürüz, ne mekân düşünürüz, ne ortam. Hiçbir şeyin bizim için önemi yok. Bizim için tek önemli olan şey öğrencilerimizdir. Biz öğretmenler öldüğümüz zaman bile yaşarız. Çünkü biz öğrenci yetiştiririz, evlat yetiştiririz. Yetiştirdiğimiz, dokunduğumuz, temas ettiğimiz her birey aslında biz öldükten sonra da bizim nefesimizi yaşatan kişilerdir. Öğretmen arkadaşlarım hakkınız ödenmez. Her biriniz sahadaki birer
kahramansınız. Gönlümüzü rahat ettiren de şudur her daim arkamızdan dua edecek birileri var. O birileri de öğrencilerimiz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanına hem kendi adıma hem sizlerin adına şükranlarımı sunuyorum, geldiğim günden beri verdiği tüm destekler için ve bir öğretmen olması münasebetiyle teşekkür ediyorum” dedi. Gürkan: Herkes öğretmendir. Öğretirken öğrenir, öğrenirken de öğretir."

Öğretmen Anıları Yarışması Programına katılarak bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise programa katılan tüm Öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı. Başkan Gürkan, “Bu mesleğe gönül vermiş ve bu mesleği icra ederken hayatını kaybetmiş olan bütün öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum, şehit olmuş öğretmenlerimize rahmet diliyorum, geride kalanlara da sağlık ve mutluluklar diliyorum. Herhangi bir nedenle kaza geçirmiş veya sakat kalmış olanlara da acil şifalar diliyorum. 24 Kasım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Baş Öğretmenlik unvanının verildiği gündür. 1980 yılından sonra da bütün Türkiye genelinde, okullarımızda ve yurt dışı temsilciliklerimizde bu gün Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler toplumun en fedakâr en muhterem unsurlarıdır. Öğretmen bir mum gibidir etrafını aydınlatırken kendisi erir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlere seslenişinde şu ifadeyi kullanıyor, ‘Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ diyor. Biz görevi devraldık fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek üzere diyor. Hakikaten mensubu bulunduğum ve onur duyduğum mesleğimde ben de 20 yılın üzerinde bir süreyle mesleğimi icra ettim. Esasında öğretmenlik mesleğini sadece okullar nezdinde değerlendirmek de doğru değildir. Herkes öğretmendir. Öğretirken öğrenir, öğrenirken de öğretir. İlkokul birinci sınıf öğrencisinden ne öğrenilir dersiniz?Çok şeyler öğrenilir. Veyahut da anasınıfına giden bir çocuktan ne öğrenilir diyebilirsiniz? Aslında çok şey öğrenilir. Yeter ki öğrenmeye açık kabiliyetimiz ve öğrenmeye antenlerimiz açık olsun. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Peygamber mesleğidir. İnsanlığın var oluşundan beri öğretmenlik mesleği vardır. Hep bir şeyler öğretmek, bir şeyler öğrenmek gibi zorunda olduğumuz durumlar, zorunlu haller vardır. Peygamber Efendimiz öğrenmenin efdaliyeti noktasında ne diyor, ‘İlim Çin’de de olsa git ara bul öğren’ diyor. İlmin kapısı Hz. Ali diyor ki ‘Bana bir harf öğretinin kırk yıl kölesi olurum.’ Kutsal Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk ayeti ‘İkra. Seni Yaradan rabbinin ismi ile oku. O sizleri bir kan pıhtısından yarattı. Sonra kalemle yazmayı öğretti’ diyor. Yani Kur’an-ı Kerim’in ilk ayeti okuma ile ilgilidir. Dolayısıyla bizlerin hem dini vecibelerimizi yerine getirme noktasında hem de insanlık vecibesini yerine getirme anlamında her konuda öğretmenlik yapmak çok önemlidir. Öğretmenlik aynı zamanda Sadaka-i Cariye mesleğidir. Sadaka-i Cariye de bir buluş, bir
hayırlı evlat, bir hayırlı kurum amel defterini her zaman açık tutar. Eğer öğretmenlerimiz güzel öğrenciler yetiştirirse bu üçlünün hepsine de hayır yazılır. İşte onun içindir ki öğretmenlik kutsaldır diyoruz” dedi.
Öğretmenlik dönemlerinden kalma anılarını da anlatan Başkan Gürkan, “Eğer öğretmenler olarak sizler örnek bir kişilik sergilerseniz o öğrenciler de o sisteme dâhil olur. Öncelikle bizler kendimize saygıduyacağız, saygınlığımızı artıracağız, konuşmamızla, oturmamızla, kalkmamızla. Çünkü bizim her bir davranışımız aynı zamanda bir öğretim davranışıdır. Öğretmeyi de öğrenilen bilgileri de davranış haline getirdiğimiz zaman ve eğitim formasyonuna büründürdüğümüz zaman bir anlamı olur. Yani eğitimle öğretim arasında fark nedir derler? Mesela basit bir ifadeyle öğretmen der ki ‘suyu böyle iç’, eğer bu suyu böyle içerse o öğrenme davranışı haline gelmiştir. Eğer suyu hüpürdeterek, farklı bir şekilde içiyorsa o öğrenme öğretide kalmış davranış haline dönüşmemiştir. Biz öğrettiklerimizi davranış haline dönüştürdüğümüz zaman bir anlam kazanır diyorum. Bu vesileyle bir kez daha bütün öğretmenlerimin Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum. Bir öğretmen hem annedir, hem babadır, hem abladır, hem abidir. Yani öğretmen bir ailedir. Öğretmen her ailenin ailesidir diyorum” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Öğretmeni Kemal Günay’ın öğretmenler gününü kutlayarak çiçek takdim etti. Ayrıca emekli olan iki öğretmen ile Doğanşehir İlçesi Gövdeli ve Kapıdere’de bulunan okullarda görevli iken Malatya merkeze dönüş yaptıkları sırada geçirdikleri trafik kazası sonrası hayatını kaybeden 5 öğretmen de unutulmayarak ailelerine çiçek takdim edildi. Öğretmen Anıları Yarışmasında dereceye giren ilk üç öğretmene ise para ödülü verildi. Yarışmada, Birinci Arapgir Kerem Aydınlar Fen Lisesinden Kadir Fidan’a 5 bin lira, İkinci Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerinden Nurgül Yakın’a 3 bin lira ve Üçüncü olan Şehit Ekrem Toktamış Anadolu Lisesinden Funda Demirkol’a ise 2 bin liralık ödülleri takdim edildi.

Son Güncelleme: 24.11.2022 22:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86