banner85

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirdi

Toplantıya; Fırat Kalkınma Ajansı dönem Başkanı Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Bozkurt, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Coşkun, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu katıldı.

Rabia Işık
Rabia Işık
12 Ekim 2023 Perşembe 12:31
Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirdi

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Dönem Başkanı Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu; “Fırat Kalkınma Ajansı’nın 2023 Yılı Ekim ayı Yönetim Kurulu Toplantısı için Elazığ’da bir aradayız.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Bingöl, Malatya ve Tunceli illerimize yeni valilerimiz atandı. Bingöl Valisi olarak atanan Sayın Ahmet Hamdi Usta ve Malatya Valisi olarak atanan Sayın Ersin Yazıcı’ya hoş geldiniz diyerek yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Daha önce Malatya’da görev yapan Valimiz Sayın Hulusi Şahin, Bingöl’de görev yapan Valimiz Sayın Kadir Ekinci ve Tunceli ilimizde görev yapan Valimiz Sayın Mehmet Ali Özkan’a yönetim kurulu üyeleri olarak yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulundaki ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu olarak bölgemizin kalkınmasına yönelik yapılan önemli çalışmalara hep birlikte imza atacağız.

Toplantımızda stratejik olarak belirlenmiş kalkınma hedeflerine katkı sağlamak üzere, belirli bir sektör, tema veya mekânda kalkınma sonuçları elde etmek amacıyla alt program, proje ve faaliyetleri içeren, nitelikli analize dayanan, ilgili kurumlarla işbirliği halinde hazırlanan, ölçülebilir sonuç ve çıktı hedefleri olan ve ajansımız tarafından, çalışma programlarında yer almak üzere, uygulanmasına karar verilen 2024-2026 dönemi Sonuç Odaklı Programların Yönetim Planlarının değerlendirmesini yapacağız.

2024 yılı içerisinde uygulanması planlanan bölge için yüksek katma değer üreten, ekonomik getirisi ve sosyal faydası yüksek projeleri, teknik destek programları ile sonuç odaklı program faaliyetleri ve ajans yatırım destek ve tanıtım çalışmalarına yer verilen taslak çalışma programına ve taslak bütçeye ilişkin değerlendirmelerde bulunacağız.

6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen illerimiz arasında Malatya ve Elazığ yer almaktadır. Bugünkü toplantımızda, deprem afeti sonrası hayatın normalleştirilmesi, vatandaşlarımızın günlük yaşamlarında gereksinimleri ve diğer taleplerinin karşılanması için ticari hayatın düzenlenip yeniden canlandırılmasını sağlamak amaçlı ajansımızca gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yapılacaktır.

Toplantıda, ajansımızın devam eden faaliyetleri ve diğer gündem maddeleri görüşülecek olup bazı kararlar alacağız.

Toplantıda alınacak kararların ajansımız ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Toplantımıza geçmeden önce son olarak ajans yönetim kurulu dönem başkanlığı görevimi bu toplantı sonu itibariyle Bingöl Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Usta’ya devrediyorum. Sayın valimize, yönetim kurulumuza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86