banner85

Fabrikasına Konteyner Kurdu , İşçilerini Bırakmadı!

Malatya'nın gözde sanayi kuruluşlarından MİMSAN'DAN örnek bir uygulama. Çalışanların ailelerine konteyner, bahçesinde park, çocuklarına özel öğretmen ve cazip imkan..

20 Nisan 2023 Perşembe 10:23
Fabrikasına Konteyner Kurdu , İşçilerini Bırakmadı!

Malatyanın gözde sanayi kuruluşlarından olan MİMSAN  endüstriyel makina üretiminin yanı sıra çalışma koşullarıyla alakalı da, örnek bir projeyi uyguluyor..

Depremin ilk dakikalarından itibaren çalışmalar yapan mimsan yönetim kurulu başkanı iş insanı Enver İlhan, tüm özel veya resmi kurumlara örnek bir kriz planını hemen devreye soktu..

Yetişmiş endüstriyel elemanlarının mağdur olmaması, başka illere gidip perişanlık yaşamaması hem de fabrikanın çalışma düzeninin sekteye uğramaması adına hızlı, güvenli, imkanları yüksek yaşam alanları oluşturdu..

MİMSAN kendi imkanlarıyla fabrika alanına konteyner kent kurdu. 500 kişinin yararlandığı, 130 bağımsız prefabrike sistemden oluşan bu fabrika kampüsünde mutfağında hazırladığı  sıcak yemek imkanı. Sürekli sıcak su banyo, çamaşır yıkama ünitesi, çocuk oyun alanları, tecrübeli öğreticiler eşliğinde eğitim sınıfları gibi deprem şartlarına göre lüks sayılabilecek koşulları çalışanlarına sunuyor.. bahçesinde ailesiyle yaşayıp, iki adım ötede iş başı yapan mimsan çalışanları ve aileleri çok mutlu ve memnun..

Tüm bu imkanları oluşturan mimsan yönetim kurulu başkanı iş insanı Enver İlha , “ depremin ilk dakikalarından itibaren krizden çıkış projeleri hazırladık, hayata geçirdik, uyguladık ve meyvesini alıyoruz. Fabrika kampüsüne kurduğumuz yaşam alanlarında her türlü konforu çalışanlarımıza sunuyoruz. Amacımız hem iş gücümüzü göçe karşı korumak, hem de yetişmiş çalışma arkadaşlarımızın il dışında zor duruma düşmesini önlemektir. İnsani yaşam alanlarını oluşturmak adına elimizden ne geldiyse yapıyoruz. bize müracaat eden endüstriyel alanda tecrübeli eleman alımımız her zaman mevcuttur. Fabrikamız açık, aileleri fabrika alanında konteynerde barınıyor, imkanları sunuyoruz. Eğitiyoruz, barınma sağlıyoruz, iş garantisi veriyoruz. Amacımız üreten bir şehre katkımızı devam ettirmektir. Dedi..

Evet bu fabrika örnek işler yaparken, çalışanlarına da deprem şartlarına göre çok cazip ve insani şartlar oluşturmaya devam ediyor..

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86