banner85

Eylül Ayında İhracat Düşüş Yaşadı

Malatya'da deprem sonrası yaşanan göç ve iş gücü kaybı üretimde ciddi aksamalara sebep olurken, ihracatta düşüş yaşanmaya devam ediyor. Açıklanan son verilere göre yılın ilk 9 ayında ihracat kaybı 40 milyon dolar oldu. Detayları şimdi haberimizde…

Rabia Işık
Rabia Işık
09 Ekim 2023 Pazartesi 14:35
Eylül Ayında İhracat Düşüş Yaşadı

6 şubat depremlerinden dolayı sosyal hayatın büyük oranda etkilendiği Malatya’da ekonomik büyüme ve üretimde büyük oranda ekilendi. Bu durum ise ihracat rakamlarına yansıdı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'dan eylül ayında 37 milyon 884 bin dolarlık ihracat yapıldığı bildirildi.

Kentin eylül ayındaki ihracatı geçen senenin  ayına göre düşüş yaşadı.

Kentten eylül ayında gerçekleştirilen ihracat bir önceki aya göre yüzde 15 arttı.

Rakamlara göre, Malatya'nın bu yıl 9 aylık süreçte geçen yılın aynı dönemine göre ihracatı yüzde 13 oranında düştü, Bunun rakamsal değeri ise 40 milyon dolar tutarında. Malatya'nın ihracat rakamı 1 milyon doların üzerinde olan 17 sektörden 12'sinin ihracatı düştü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86