banner85

Esnafın Deprem Yaralarının Sarılması Talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sunuldu

Admin
Admin
02 Mart 2023 Perşembe 12:01
Esnafın Deprem Yaralarının Sarılması Talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Sunuldu

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, depremlerde büyük yıkım gören Doğanşehir ilçesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, esnaf camiasının taleplerini içeren bir dosya sunduğunu bildirerek, “Öncelikli talebimiz depremin yaraları sarılırken ticari hayata öncelik tanınmasıdır” dedi.

 

Doğanşehir İlçesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a MESOB Başkanı Şevket Keskin tarafından sunulan dosyada esnaf ve sanatkar camiasının deprem sonrası yapılacak çalışma ve yaraların sarılmasına yönelik talepler yer aldı.

 

Keskin tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan talep dosyasındaki bazı konu başlıkları şu şekilde:

 

-İşyerini ve işini kaybetmiş olan tüm esnaf ve sanatkara en az 1 yıl süreyle her ay asgari ücret tutarında destek ve katkı verilebilmeli.

 

- Malatya’da depremlerden dolayı 15 bin esnafımız mağdur olmuştur. Esnafımız aynı anda evini ve işyerini kaybetmiş, bazı esnaflarımız evini, işyerini ve aracını kaybetmiştir.  Malatya esnafı büyük bir mağduriyet içindedir.  Malatya’da öncelik ticari hayatın düzeltilmesi olmalıdır.

 

- Malatya il merkezinde Sivas Caddesi ile Sıtmapınarı arasında kalan çevreyoluna kadar tüm bölgenin, yaklaşık 300 bin dönümlük alan tamamen yıkılarak, sıfırdan, yeniden Malatya Çarşısı olarak düzenlenmesini, işyerlerinin bölgenin deprem durumu da göz önüne alınarak en fazla 2-3 katlı olmak kaydıyla yapılması.

 

- Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre; deprem nedeniyle ile iş durmasından dolayı ağır ve orta hasarlı olmayanlar kısa çalışma ödeneğinden faydalanamıyor, İŞKUR başvuruyu kabul etmiyor. Deprem bölgesindeki ağır ve orta hasar raporları dikkate alınmadan mağdur olan tüm esnaf ve sanatkarımıza kısa çalışma ödeneği verilebilmeli.

 

 Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, “Malatya esnafının öncelikli taleplerini dinleyen ve bu konuda ciddi ve hızlı adımlar atacağına inandığımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümetimizin tüm bakanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 02.03.2023 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86