Enerji Bir-Sen’den Açıklama: ’Emeğimizin Karşılığını İstiyoruz’

Memur-Sen’e bağlı Enerji Bir-Sen Malatya İl Başkanı Hacı Gül, sendika üyeleriyle birlikte bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Gül, tasarruf adı altında toplu sözleşme kazanımlarının genelge ile engellenemeyeceğini söyledi.

Sultan
Sultan
06 Haziran 2024 Perşembe 20:09
Enerji Bir-Sen’den Açıklama: ’Emeğimizin Karşılığını İstiyoruz’

Memur-SEN Konfederasyonuna bağlı Enerji BİR-SEN basın toplantısı yaptı.

Enerji BİR-SEN Malatya İl Başkanı Hacı Gül, sendika üyeleriyle birlikte taleplerini dile getirerek toplu sözleşme kazanımlarının engellenemeyeceğini dile getirdi.

Korucu giyim kazanımlarının 12 yıldır kesintisiz bir şekilde devam ettiğini belirten Hacı Gül, "Korucu giyim kazanımları 12 yıldır kesintisiz bir şekilde devam ederken birden bire ne olduda bu hak elimizden alınmaya çalışılıyor. Bizler tekrardan haklarımızın bizlere teslim edilmesini istiyoruz" dedi.

Fazla çalışma ücretlerinde yapılan kesintinin tasarrufunun ne kadar olduğu sorusunu da soran Gül, "Fazla çalışma ücretlerinde yapılan kesinti oldukça gereksiz bir uygulamadır. Mevcut ekonomik durum düşünüldüğünde 10 lira 10 kuruş olan çalışma ücretleriyle bir ekmek bile almak mümkün değilken bu ödemede zam yapılması yerine tamamen ödenmemesine karar verilmesi anlamsızdır. bu tasrrufla bütçeye kazandırılan ödenek ne kadardır?" şeklinde konuştu. 

Sendika olarak elde ettikleri tüm kazanımların gerekli olduğunu belirten gül, "Sevis, Koruyucu Giyim ve Fazla Çalışma Ücreti haklı kazanımlarımızdır. Bu kazanımlarımız genelgelerle engellenemez yapılan bu yanlıştan biran önce dönülmelidir" ifadelerini kullandı.

Teknik ve idari personellerin eksiklikleri ve kamu iş veren tarafından söz verilen 3600 ek gösterge konusunun çözüme kavuşmadığını belirterek çağrıda bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner87

banner83