banner85

Doğanşehir Ana İsale Hattı Yenileniyor

Doğanşehir İlçesi içme suyu ana isale hattı komple yenileniyor .Doğanşehir ‘de deprem öncesi ve sonrasında yol , içme suyu ve asfalt çalışmaları yoğun bir şekilde gerçekleştirilmeye devam ediyor.

editörr
editörr
12 Eylül 2023 Salı 11:11
Doğanşehir Ana İsale Hattı Yenileniyor

Doğanşehir ‘de deprem öncesi ve sonrasında yol, içme suyu ve asfalt çalışmalar devam ediyor. İlçede 17.5 km hat, . 2000 bin tonluk içme suyu deposu 1 adet içme suyu deposu yapılıyor. Ayrıca 20 tonluk biriktirme deposunun yanında,  5 km de terfi ve servis hattı yapılıyor. Doğanşehir ilçesi içme suyu ana isale ‘ye 17,5 kilometre hat yapılacak. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert en önemli çalışmalardan olan yenileme projesini Vuslat TV ‘ye anlattı.

“Doğanşehir’in en önemli çalışmalarından biridir. Yaklaşık 23 kilometrelik bir çelik hattı 600’lük büyük isale hattını yeniliyoruz. Toplamda 2000 tonluk deposuna yaklaşık 150 milyon liralık para harcıyoruz. Depremde bu bölge tamamen hasar aldı. Eski hatlardan suları götürmekte çok zorlandık gece gündüz çalıştık. Bu hat yenilendiğinde önceliğimiz Doğanşehir’de içme suyu problemini çözmekti. Sürgü, Erkenek, Kurucuova , kapıdere hattı tamamen yenilendi. Depremde oluşan hasarların %80’ini giderdik. MASKİ ekibi ile çalışmalarımız devam ediyor.  Doğanşehir’e hayırlı olsun.” Dedi .

Ak Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören 600’lük isale hattı çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederek desteklerini belirtti . “6 Şubat depreminden en çok etkilenen ilçelerimizin başında gelen Doğanşehir’deyiz. Üst yapıyla birlikte alt yapıda tahrip oldu. Küllerinden yeniden doğan bir memleket görüyoruz. 23 kilometre isale yattının yenilenmesini  Büyük Şehir Belediye Başkanım , sayın Bakanım ve kıymetli heyetimizle yerinde inceliyoruz.  Emeği geçen Büyük Şehir Belediye Başkanı ,MASKİ müdürüne ve sayın bakana desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Doğanşehir’li hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Yenileme projesini Yakından takip eden Büyük Şehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, depremden etkilenen ana isale hattı yenileme projesini yakından inceleyerek çalışmanın detaylarını anlattı.  “Sürgü Doğanşehir Merkezine geldik. Doğanşehir ana isale hattının yenilenmesi ile ilgili çalışmaları yerinde görüp incelemeye geldik . MASKİ bir hizmet destanı yazıyor. Şehrin her köşesi her yerleşim noktası depremden dolayı az veya çok hasar aldı. Bu isale hattı yok olmuş, su kayıp kaçağını önleyecek durumda değil. Çok fazla kırılma olduğundan dolayı bu isale hattının yenilenmesi gerekiyordu . Sürgü , Erkenek, Kurucuova gibi yerlerle birlikte Doğan şehir ‘in bir çok yerleşim alanında ana isale hattı değiştirirliyor. Malatya ana isale hattının yaklaşık 300 milyonluk ihalesini yaptık. Doğanşehirin’ de 150 milyonluk ihalesini gerçekleştirdik. MASKİ ekimiz depremden dolayı patlayan zarar gören hatları değiştirirken diğer taraftan da kesintisiz su vermek için  içme suyu borularındaki problemleri gidererek vatandaşı susuz bırakmamak konusunda gayret ediyorlar. Malatya 700’lük isale hattının çalışmasını gördüm. Burada da Doğanşehir ana isale hattının çalışmasını yerinde gördük. Özellikle MASKİ ekibine teşekkür ediyorum . Tarihinde görülmemiş yoğun çalışmalar yapıyorlar . Bu çalışmalara destek veren Cumhurbaşkanımıza, Bakanlara , Milletvekillerine , emeği geçen bütün birimlere teşekkür ediyorum.  Doğanşehir’e hayırlı olmasını diliyorum.”

Şehrimiz için önemli çalışmalardan olan içme suyu alt yapı çalışması diyen  Ak Parti Millet Vekili Bülent Tüfenkci’ de çalışmaları yerinde inceleyerek MASKİ’ ye çalışmalardan ötürü teşekkür etti. “Doğanşehir için hayati önem taşıyan içme suyu ihtiyacını giderecek bu çalışmayı gelip yerinde gördük . Büyükşehir Belediye Başkanımıza , MASKİ müdürüne , Doğanşehir Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Kalıcı 500 adet kırsal konut , 745 adet toplu konut , Doğanşehir genelinde 1600 konutun altyapı ve içme suyu çalışmasına ihtiyacı var . MASKİ’nin çabasıyla temiz su ulaştırılıyor. Yıkımın gerçekleştiği bu yerlerde bir yandan su kaçağını önleyip bir yandan da ayakta olan binalara sağlıklı su vermek basit bir iş değil.  Ciddi emek , çaba ve parasal güç var. Ben Büyük Şehir Belediye Başkanının nezdinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “

Son Güncelleme: 12.09.2023 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86