banner85

Dikkat! İnsan ve Trafik Yükü Artıyor

Malatya Mimarlar Odası 2022 Yılı Değerlendirme Raporu sundu. Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre FİDANEL raporun içeriğini bizimle paylaştı.

07 Ocak 2023 Cumartesi 11:26
Dikkat! İnsan ve Trafik Yükü Artıyor

Mimarlar Odası Malatya Şubesi , Malatya'nın kentsel gelişimini yakından takip ediyor.

Kentsel yapılaşma konularında belediye ve kurumların en büyük paydaşı olan Mimarlar Odası'nın 2022 yılı genel değerlendirme, çözüm ve önerilerini  Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel ‘den aldık.

Fidanel  2023 yılının hayırlı olmasını dileyerek sanayi sitelerinin yaşam alanlarında uzaklaştırılarak, Altay Kışlası projesinin biran önce tamamlanması gerektiğini belirtti.

İnsan ve trafik yükünün her geçen gün arttığını belirterek , kuzey çevre yolunun hızlıca faaliyete alınarak mevcut çevre yolunun yükünün hafiletilmesi gerektiğini söyledi.

Yunus Emre Fidanel, çarşı merkezinde bulunan Sümer Camii'nin yerine yapılması planlanan Cuma Mescidi Camii projesinin  konum olarak ulaşım açısından doğru bir yer olmadığını belirterek , alternatif yer önerilerinde bulundu.

Malatya Mimarlar Odası Başkanı , Tecde ve Karakavak Mahallesi arasında yapım alandaki 100. Yıl Parkı, Tabiat Parkı ve  Gençlik Kampı projelerinin  Malatya'ya değer katacak projelerden bir olduğunu belirterek, öncüsü olan  Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Selahattin Gürkan'a teşekkürlerini  iletti.

Son Güncelleme: 07.01.2023 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86