banner85

Deprem Sonrası Malatya'da Otopark Krizi

Deprem nedeniyle dümdüz olan Malatya/Merkez ‘de neredeyse her yer otoparka dönüştü. Bu durum en çok da merkezi bölgede MOTAŞ araçlarının giriş-çıkışını oldukça engellemekte. Bu otopark krizine motaş şöforleri isyan ettİ.

Rabia Işık
Rabia Işık
14 Eylül 2023 Perşembe 10:23
Deprem Sonrası Malatya'da Otopark Krizi

Yaşadığımız büyük felaketin ardından  Malatya'da yaşanan otopark sorunu, kent merkezini adeta bir otoparka dönüştürdü

Deprem nedeniyle dümdüz olan Malatya Merkez'de otopark sorunu büyüyor ve MOTAŞ araçlarının giriş-çıkışı zorlaşıyor.

Merkez’in tam göbeğinde araçların yasal olmayan ve gelişi güzel  şekillerde park edilmesi nedeniyle karmaşık bir hal almış durumda.

Bu durum, özellikle MOTAŞ araçlarının giriş-çıkışlarını ciddi şekilde engelliyor. Özellikle merkezi bölgelerde yoğunlaşan bu sivil parklanma, toplu taşıma araçlarının yolcu alışverişi yapacağı duraklara erişimini zorlaştırıyor ve yolcuların duraklarda inip binmelerine engel oluyor.

 “ Özellikle emekliler parkı civarında kuyumcular dahil araçlarını park ediyor . Bundan dolayı vatanaş’a gerekli hizmeti veremiyoruz. Öğretmen , öğrenci , memur kesim işlerine yetişmekte zorlanıyor.”

 “Uyarı yapmamıza rağmen araçlarını park etmeye devam ediyorlar. Bundan dolayı vatandaşla tartışmaya devam ediyoruz.”

Motaş şoförleri ise, her gün binlerce yolcu taşıdıkları için bu sorunu daha fazla hissediyor. Otobüslerini park etmek veya yolcu almak için uygun bir yer bulmak giderek zolaştığı için isyan etme noktasına gelmiş vaziyetteler .

“Bu parklanma bizim giriş-çıkışımızı engelliyor. Sağlı-sollu düzensiz paklanma kazaya neden olabilir. Vatandaş zaten mağdur durumda yıkımlardan dolayı yer bulamıyoruz. “

“Yaşadığımız depremden dolayı çok etkilendik. Merkeze park edilen araçlar uzun ve geniş olan araçlarımızın duraklara girişini çok engelliyor. Bazen engelli vatandaşlarımızı bile indirmekte zorlanıyoruz.”

Vatandaş’ın kendince otopark ilan ettiği otobüs duraklarında araç sıkışmaları oluyor ve MOTAŞ araçları güzergâhlarını kullanmakta güçlük çekiyor.

“Her yer otoparka dönmüş. giriş çıkış yapamıyoruz, dönemiyoruz . düz gelmem gereken yerde manevra yapmak durumunda kalıyorum. 12 metrelik büyük araçlar bu yüzden kolay olmuyor.  Engelli vatandaşı indirirken ve yolcular inerken zorlanıyor.”

MOTAŞ şoförlerin duraklarına girerken yaşadıkları problemler yetmiyormuş gibi birde aracını park eden vatandaşla tartışıyorlar.

“Bize büyük engeli var bu parklanma’ nın . Otobüs duraklarında yolcuyu indirip bindiremiyoruz. Bazen yolun ortasında durmak zorunda kalıyoruz. Hem biz hem de binek araçlar bu konudan rahatsız oluyor.”

“Özellikle merkez içi, vilayet, fuzuli, kışla da zorluk çekiyoruz. Yıkımdan dolayı farklı sokakları kullanmak zorunda kalıyoruz . Şuanda aracımda 20 kişi var ama durağın tam çıkışında araç duruyor. Yolcularda bekliyor ve mağdur oluyor. Sorumsuz davranan çok insan var. Birine korna çaldığımızda bize hakaret edip bizimle tartışmaya giriyorlar. Ancak biz karşılık vermiyoruz . “

“Merkezde 2 haftadır ulaşım hizmeti vermeye başladığımız günden beri özellikle merkez istasyonuna giriş ve çıkışlarda sivil araç paklanmasından dolayı araçlarımız zorluk çekiyor. Vatandaşlarımızdan önemle rica ediyoruz daha iyi hizmet verebilmemiz için bu konuda bize yardımcı olsunlar.”

Anahtar Kelimeler:
MalatyaMotaşMerkezOtopark
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86