banner85

Cumhuriyet Milletimizin Tarih Sahnesinde Yeniden Dirilişin Simgesi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Başkan Gürkan bir mesaj yayınladı.

28 Ekim 2022 Cuma 12:27
Cumhuriyet Milletimizin Tarih Sahnesinde Yeniden Dirilişin Simgesi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürkan Mesajında, “Aziz Milletimizin inanç, cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere en büyük hediyesi olan Cumhuriyetimizin99. yılını kutlarken, büyük bir millet olarak güçlü bir devlet olma yolunda yürümeninheyecanını yaşamaktayız.Binlerce yıllık tarihi boyunca dayatmalara ve esarete boyun eğmeyen milletimizin istiklalineve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı, dünya tarihindegörülmemiş bir kahramanlık destanı ile zafere ulaşmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ünönderliğindeki Türk Milleti’nin canı pahasına verdiği bu mücadele 29 Ekim 1923 tarihindeCumhuriyet’in ilan edilmesiyle adeta taçlanmış ve tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır.Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızısağlayan eşitliği ve özgürlüğü oluşturan, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişininsimgesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Türkiye’yi çağdaşve muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için siyasal alanda, bayındırlıkta, toplumsalve hukuk, eğitim sanayi alanında, tarım alanında, ekonomi ve ticaret alanında birçok atılımgerçekleştirdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün o gün adımlarını attığı atılımlar bugündaha da artarak aynı azim ve kararlılıkla atılmaya devam etmektedir.Gerçekleştirilen atılımlar, ülkemizi bugün sadece bölgesinin değil, dünyanın yakından takip
ettiği güçlü bir devlet haline getirmiştir.
Cumhuriyetimizin 99. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkbaşta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor, Türk Halkı’nın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

Son Güncelleme: 28.10.2022 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86