CHP Malatya İl Kongresi Başladı

CHP Malatya İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresinde konuşan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’yı eleştirdi. Kızıldaş, CHP il örgütünde mevcut İl Başkanı Barış Yıldız’a tepki olduğunu ve yeni bir başkan ile yola devam edilmesi gerektiğini ifade ettiklerini ancak Veli Ağbaba’nın “Ben Barış’a söz verdim” dediğini savundu.

editörr
editörr
24 Eylül 2023 Pazar 15:48
CHP Malatya İl Kongresi Başladı

Daha önce 16 Eylül 2023 tarihinde yapılması planlanan ve 24 Eylül tarihine ertelenen Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl kongresi, Kültür Bakanlığı Kongre ve Kültür Merkezinde başladı.

CHP Malatya il kongresine CHP Grup başkanvekili Ali Mahir Başarır ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Konya milletvekili Barış Bektaş ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ve CHP Adana milletvekili Müzeyyen Şevkin de katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından partililer oy kullanmaya başladı.

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayan 38. Olağan il kongresinde 363 il, 10 doğal olmak üzere 373 delege oy kullanacak.

5 Kasım’da Ankara’da yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı öncesinden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile alakalı oluşturulan spekülasyonlara karşı açıklamalar ardı ardına gelirken bir açıklama da CHP Malatya İl Teşkilatı 38. Olağan Kongresinde CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’dan geldi.

Ali Mahir Başarır CHP Malatya İl Teşkilatı 38. Olağan Kongresi’nde “Malatya benim için çok özel” diyerek 2018’de milletvekili olarak seçilmesinin ardından Mersin’den sonra en çok geldiği ilin Malatya olduğunu belirtti. 6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrasında Malatya’ya bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Başarır, “Depremde kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan İl Kongresinde konuşan Milletvekili Veli Ağbaba, 'Malatya'da öz eleştiri yapması gereken birinci insan Veli Ağbaba ve bu sonuçların en büyük sorumlusuyum. 14 Mayıs'tan sonra istifa etmek istedim. 'Arkadaşlar genel başkanlığı sürecine zarar verilir' dedi. 28 Mayıs sabahı basını istifa meselesini konuşmak için çağırdım. Maalesef yukarıdaki arkadaşlarımız izin vermedi. Alınan sonucun mesuliyetini üzerime alıyorum. Hepinizden özür diliyorum' dedi.

CHP Malatya İl Başkanlığının, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen olağan kongresinde konuşan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Hepimizin öz eleştiri yapması lazım. Değişim diye eleştiriyor arkadaşlarımız, bu eleştiriyi milletvekilleri, partinin yeni yüzleri yapacak. Ben ya da ismi geçen arkadaşlarımızın önümüzdeki süreçte o değişimde olmaması gerektiğini huzurlarınızda savunuyorum” dedi.

Partinin oylarını aday adayları ile yaptıkları çalışmada arttırdıklarını ifade eden Ağbaba, “Malatya, bu dönem ikinci milletvekilliğine çok yaklaşmıştı. Maalesef başaramadı. Bizim 1994’ten sonra aldığımız en yüksek oy. Bu artmalı. Aday adaylarımızla hep birlikte çalışma yaptık. Oyumuzu yüzde 6 civarında geçen seçimlere oranla arttırdık. Hepimizin öz eleştiri yapması lazım. Değişim diye eleştiriyor arkadaşlarımız, bu eleştiriyi milletvekilleri, partinin yeni yüzleri yapacak. Ben ya da ismi geçen arkadaşlarımızın önümüzdeki süreçte o değişimde olmaması gerektiğini huzurlarınızda savunuyorum” şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Malatya İl Başkanlığı kongresinde yaptığı konuşmada, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na herhangi bir saygısızlık yapmayacağını belirtti. Başarır, partinin demokrasi geleneğine vurgu yaparak, CHP'nin AKP ve MHP gibi parti olmadığını ve demokrasiyi getirmek için kurulduğunu ifade etti. Ayrıca, CHP'nin 5 Kasım'da yapacağı kurultaya herkesin saygı göstermesi gerektiğini ve geleceğe odaklanılması gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na televizyonda, kongrelerde, sokakta, il teşkilatlarında hiç kimseye saygısızlık yaptırmam. Bu partinin bir demokrasi geleneği var." dedi.Başarır, CHP Malatya İl Başkanlığının, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen olağan kongresinde divan başkanlığı yaptı.Mevcut İl Başkanı Barış Yıldız ve Yunus Gök'ün aday olduğu kongrede konuşan Başarır, iki büyük depremde büyük acılar yaşayan Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini iletti, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.Parti olarak kurultaya gittiklerini, ilçe kongrelerini yaptıklarını ve il kongrelerinin sürdüğünü dile getiren Başarır, şöyle konuştu:"Genel başkanımızı seçeceğiz. Biz oydu, buydu ya da işte keskin bir şekilde mücadele edip kavga edecek insanlar değiliz. Ben partinin Grup Başkanvekiliyim. Burada söylüyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na televizyonda, kongrelerde, sokakta, il teşkilatlarında hiç kimseye saygısızlık yaptırmam. Bu partinin bir demokrasi geleneği var. Biz bir AKP, bir MHP değiliz. Kuruluş amacımız bu ülkeye demokrasiyi, çok sesliliği getirme. Kaybedeceğimizi bile bile çok partili hayata geçip gönül rahatlığıyla iktidarı Adnan Menderes'e vermiş bir partinin milletvekiliyim ben. Zaten bu nezaketi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da gösteriyor. Aday olan, olmak isteyen arkadaşlar, zaten Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Bülent Ecevit, Sayın İsmet İnönü... Onları var eden şey bu nezaketleri, bu demokrasiye olan inançları. Ama görüyorum ki 'o değişimci, o genel merkezci', hayır öyle bir ayrım yok arkadaşlar. Bak burada iki tane pırıl pırıl aday yarışacak ve biri kazanacak. Birisi Barış'ı, birisi Yunus'u destekleyecek ve buradan kol kola çıkacağız. Ama 'niye aday oldu' deme hakkımız yok kimseye bizim.""Herkes kurultaydaki sonuca saygı gösterecek"CHP'nin 5 Kasım'da kurultay yapacağını anımsatan Başarır, "Genel Başkanımızla beraber yarışacak arkadaşlara hepimiz kucak açıp demokrasi çerçevesinde alkış tutmalıyız. Ha şunu söylüyorlar 'Genel Başkan kazanırsa şu olur, değişimciler kazanırsa bu olur.' Hayır arkadaşlar herkes kurultaydaki sonuca saygı gösterecek. Kurultaydan çıkan arkadaşımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunda oturacak. Biz saygı duyacağız." dedi.Geçmişi bırakıp geleceğe bakmak gerektiğini ifade eden Başarır, "Geçmişte o oldu, bu oldu, şu oldu. Ama oldu, doğru. Biz geleceğe bakalım. Biz bundan sonrasına bakalım. Partiyi kesin belirlenmiş, hukuk kuralları kurtarır. Yoksa Abdullatif Şener örneğini, Bekaroğlu örneğini, buna benzer örnekleri görürsünüz. O yüzden benim sizden isteğim, örgütlerimden isteğim, delegelerimden isteğim bugün buradan çıkacak Malatya kurultay delegelerimden isteğim birilerine razı olmayın lütfen. 'Özgür Özel'ci, Kemal Kılıçdaroğlu'cu.' Hayır, öncelikle hepimiz Mustafa Kemal'ciyiz. Taraf olacağınız tek konu bu partiye barışı, huzuru, demokrasiyi getirmek olsun. Ayrışmak değil." diye konuştu.

Son Güncelleme: 24.09.2023 16:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86