banner85

Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı II. Birleşimi Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı II. Birleşimi 15 Aralık 2023 Cuma günü saat 14.00’te Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığı’nda Büyükşehir Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Rabia Işık
Rabia Işık
15 Aralık 2023 Cuma 16:13
Büyükşehir Belediye Meclisi  Aralık Ayı II. Birleşimi Yapıldı

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında bir konuşma gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Depremden sonra kaçak yapılaşmalar oldu. Bu kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi lazım. Yapılaşma olacaksa biz vatandaşımızın yanındayız. Vatandaşımızın problemlerini çözmemiz için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Tarım arazisinde değilse, zemin etütlerinde fay hatlarıyla ilgili olumsuz bir durum söz konusu değilse imar planını yaparak, hızlı bir şekilde meclisimizden geçirelim. Aksi takdirde kaçak yapılaşmalar oluyor. Bizim yapmış olduğumuz yapılarda hasar yok. Çünkü her zaman kriterlere uyduk. Bodrumlar ve asansör kolonları perde betonlarla yapılacak dedik. Zemin jeolojik etütlerinin sağlıklı yapılması gerekiyor dedik. Belirli yerlere ticari alanlar vermek gerekiyor. Binaların hepsini ticari alanlarla donatmamamız lazım. Bundan sonraki süreçte daha doğru hareket etme noktasında hepimizin fikir birliğine varması gerekiyor. İnsanların zihnini bozmak isteyenlere hiçbir şekilde prim vermememiz lazım.” sözlerine yer verdi.

Başkan Gürkan’ın konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Arapgir ve Doğanyol Belediyelerinin ek bütçeleri hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu oylanarak kabul edildi. Gündem maddeleri arasında bulunan diğer maddelerin de bir kısmı ilgili komisyonlara havale edilirken, bir kısmı ise bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere ertelendi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı III. Birleşiminin ise 19 Aralık 2023 Salı günü saat 14.00’te yapılmasına karar verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86