banner85

Bu Uygulama Hayat Kurtarıyor

Malatya İl Jandarma Komutanlığı, toplumsal bir sorun olan kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve mağdurların korunması amacıyla Kadın Destek Uygulaması (KADES) konusundaki bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kez, bu bilgilendirme çalışmaları Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirildi.

Rabia Işık
Rabia Işık
14 Ekim 2023 Cumartesi 11:33
Bu Uygulama Hayat Kurtarıyor

Malatya İl Jandarma Komutanlığı, toplumun her kesimine ulaşarak kadınların güvende hissetmelerine ve şiddet durumlarını etkili bir şekilde rapor etmelerine yardımcı olmak için çalışmalara devam ediyor.

Malatya İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü aile içi şiddetle mücadele ve çocuk kısım amirliği ekipleri, KADES bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi ve KADES uygulamasının, kadınların yaşadığı şiddeti daha hızlı ve etkili bir şekilde yetkililere bildirmelerine olanak tanıyan önemli bir araç olarak ön plana çıktığını da anlattı.

 32 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme etkinlikleri gerçekleştirilerek kadınların bilinçlenmelerine yardımcı olmak amacıyla, bu uygulamayı kullanmaları ve şiddet durumlarını rapor etmeleri için telefonlarına KADES uygulaması yükletildi.

Öte yandan, broşürler dağıtılarak KADES uygulamasının daha da yaygınlaştırılması amaçlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86