banner85

Beyaz Hüzünü Anlamak İçin Yayladaydılar

Sarıkamış Şehitleri Yeşilyurt Bürücek Yaylasında Özel Bir Programla Yâd Edildi

10 Ocak 2023 Salı 14:45
Beyaz Hüzünü Anlamak İçin Yayladaydılar

Yeşilyurt Belediyesi ile Yeşilyurt Kent Konseyi, 90 bin kahraman vatan evladının şehit düştüğü, ‘Beyaz Hüzün’ olarak bilinen Sarıkamış Harekâtının 108’nci yıldönümü nedeniyle Yeşilyurt’un yüksek kesimlerinden Bürücek Yaylasında özel bir anma programı düzenledi.

Sarıkamış Şehitlerini yâd etmek adına düzenlenen anma programına; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Jandarma ve Polis Yetkilileri, Mahalle Muhtarları ve Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra bütün şehitler ve ebediyete irtihal eden gazilerimiz için Kuran-ı Kerim okunup dualar edildi.

Duygusal anların hâkim olduğu etkinlikte konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Sarıkamış Herakâtının büyük bir kahramanlık destanı olduğunu ifade ederken, vatanın bağımsızlığı uğruna şehadet şerbetiiçin şehit ve gazileri rahmetle ve minnetle yâd ettiklerini söyledi.

 “Sarıkamış Şehitleri Kalbimizin En Müstesna Yerindedir”

Vatan sevdasına gösterilecek en güzel örneğin Sarıkamış Şehitleri olduğunu ifade eden Başkan Çınar, “ Bundan tam 108 yıl önce Sarıkamış’ta tarihimize altın harflerle yazılan büyük bir kahramanlık destanı yaşanıyor. Ağır kış şartlarında -40 derece de kar ve tipi de, her şeyi göze alarak cepheye koşan 90 bin vatan evladı vatanımız, bayrağımız, özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız uğruna şehit düşüyor. Allah-u Ekber Dağları’nda dünyada eşi benzeri görülmeyecek bir fedakârlık ve azimle inancını yoğurarak kahramanlığın zirvesini yaşamış dedelerimiz, o zor hayat şartlarında tarihimizde silinmeyecek büyük bir destanın altına imza atmışlardır. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86