banner85

Battalgazi Belediyesi Tarafından 400 Sosyal Konutun Temeli Atıldı

Battalgazi’de  bugün sosyal konutların temelleri atıldı  . Çamurlu Mahallesi'nde 200 konut, 200 konut ise Şehitfevzi bölgesinde olmak üzere toplamda 400 yeni sosyal konutun temelleri Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in katıldığı tören ile atıldı.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
04 Kasım 2023 Cumartesi 13:57
Battalgazi Belediyesi Tarafından 400 Sosyal Konutun Temeli Atıldı

 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinin ardından Malatya büyük hasar aldı ve bir çok yapı yerle yeksan oldu.

Öte yandan ayakta kalan binalar ise o büyük şiddetteki depreme dayanamadı ve ağır hasar aldı. Hal böyle olunca gerek hükumet gerek ise yerel yönetimler başta olmak üzere Malatya’nın da aralarında bulunduğu harap olan 11 il için kolları sıvadı. 6 Şubat’tan bu yana Malatya’da şehrin yeni den inşası için çalışmalar hız kesmeden devam ederken kentsel dönüşüm çalışmaları da gerçekleştiriliyor.

Malatya’nın Battalgazi ilçesinde de yerinde dönüşüm taleplerinin artması, bu taleplerin hızlı ve etkili bir şekilde karşılanması için yeni  sosyal konutlar yapılıyor.

Çamurlu Mahallesi'nde 200 konut , 200 konut ise Şehitfevzi bölgesinde olmak üzere toplamda 400 yeni sosyal konutun temeli bu gün atıldı.

Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘400 Battalgazi Sosyal Konutları’ projesi kapsamında 200 konutun temel atma törenine Malatya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Bölge halkının yaşam kalitesini arttırmak amacıyla gerçekleştirilecek bu büyük adımla birlikte vatandaşlara modern ve güvenli bir yaşam alanı sağlanarak, bölgeye değer katılacağını ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder “6 Şubat’ta bir kıyamet yaşadık, 1237 kişi hayatını kaybetti. Yaşamımızda farklılık oluşturmamız gerekiyor. Deprem bizim için ciddi bir tecrübe oldu. 2020 depreminde de Battalgazi etkilendi. Kentsel dönüşüm için Şehit Fevzi için uğraş verdik. O gün başlattığımız çalışmada; Malatya deprem bölgesi ve bu noktada çalışmalıyız. Şehit Fevzi’de çalışma tamamlandı. O gün karşı çıkanlar bugün bize dua ediyorlar. Salı günü Şehit Fevzi’de Cumhurbaşkanı Yardımcımızın katılımıyla anahtar teslim törenini yapacağız. Ekonomik girdileri karşılanarak 200 konutun temelini atacağız. İki temel birleştirildi, önümüzdeki günlerde de Çevreyolu altında 200 sosyal konutun temelini atacağız. Depremde hak sahibi olmayanlar, evi olmayanları konut sahibi yapmayı planlıyoruz. Kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Törene katılan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem bölgesine her zaman büyük destekler verdiğinin altını çizerek “6 Şubat sonrası Malatya’da her şey değişti. Şimdi toparlanma zamanı. 24 binin üzerinde ihale yaptık. Şehrin ticaret merkezini ayağa kaldırmak için bir kısım ihale yapıldı. Niyazi Mısri, Fuzuli ve Sıtmapınarı’nda da ticareti ayağa kaldıracağız. Kiracılarda depremde mağdur oldu, o nedenle sosyal konut çok önemli. İnternet, doğalgaz ve elektrik sıkıntısı ile birçok sıkıntı var. Bunların tamamını hep beraber kısa zamanda gidereceğiz. Sabredersek gelecek daha güzel olacak” şeklinde konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca da “Atacağımız temellerin Malatya’mızın ayağa kalkması için bismillah olmasını temenni ediyorum. Bu tür projelerle Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde devlet-millet el ele çalışmasıyla Malatya’mızı ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Temel atma töreninde konuşan Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise “6 Şubat depremleriyle büyük bir sınav veriyoruz. En büyük sınavı da binalarımızla veriyoruz. Deprem değil bina öldürür gerçeğini hatırlıyoruz. Dünyada artık şehirler yarışıyor. Bu yarışta Malatya olarak 6 Şubat’tan önce bizde varız diyebilecek kapasitedeydi. Ben inanıyorum ki biz Malatya olarak dünyadaki şehir yarışından kopmadık, kopmayacağız. Kendi kategorimizde parmakla gösterilen şehir olma iddiamız devam edecek. Bu şehir en güzel şekilde imar edilecek. 24 binin üzerine konutları ve ticari alanları kısa sürede tamamlayıp, şehrimizi ayağa kaldıracağız. Malatya’mız dünyadaki şehir yarışını sürdürecek. Şehrin zor zamanında beni görevlendirelere teşekkür ediyorum. Burada güzel bir ekip var. Bu şehri en kısa sürede ayağa kaldıracağız” dedi.

Son Güncelleme: 04.11.2023 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86