banner85

Başkan Sadıkoğlu: 6. Bölge Teşvikleri Devam Etmeli

6. Bölge Teşvik süresinin 31 Aralık 2022 itibariyle biteceğini hatırlatan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “6. Bölge Teşviklerinin devamı ilimiz ve bölgemiz için elzemdir. Sürenin uzatılması konusunda hazırladığımız talep dosyasını çatı kuruluşumuz TOBB başta olmak üzere sanayi bakanlığımıza ve ilgili kurumlara gönderdik” dedi.

07 Kasım 2022 Pazartesi 14:11
Başkan Sadıkoğlu: 6. Bölge Teşvikleri Devam Etmeli

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya sanayisinin geleceği için 6. bölge teşviklerinin devam etmesi gerektiğini belirtti.

“SÜRENİN UZATILMASINI TALEP EDİYORUZ”

6. bölge teşviklerinin devamının Malatya için önemli olduğuna vurguyapan Başkan Sadıkoğlu, “2018 yılından bu yana uygulamada olanCazibe Merkezleri Programı kapsamında 4. bölgede yer alanMalatya’mız Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içinde yatırım teşvik belgesikapsamında yapılacak yatırımlarda 6. Bölge teşviklerinden faydalanıyor.Yatırımcılarımız 31 Aralık 2022 tarihine kadar yatırım teşvik belgesikapsamında müracaat etmeleri halinde 6. bölge teşviklerindenyararlanabilecekler. Yatırımcıya önemli avantajlar sunan 6. Bölgeteşvikleri sayesinde şehrimize büyük yatırımlar kazandırdık. Ancakyılsonu itibariyle 6. Bölge teşviklerinin sona erecek olması ve geri 4.Bölge teşviklerine düşecek olmamız hem mevcut yatırımcıyı hem deyatırım düşüncesinde olan iş insanlarımızı tedirgin ediyor. 6. TeşvikBölgesi fırsatlarından yararlanan Malatya’mızın ihracat rakamları her
geçen gün artıyor. Bu yılın ilk 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göreyüzde 11 artışla 360 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Potansiyelimizebaktığımızda, önümüzdeki yıllarda hem üretimde hem de ihracatta çokdaha güçlü bir performans sergileyeceğimize inanıyorum. Bu nedenle, 6.BölgeTeşviklerinin devamı ilimiz ve bölgemiz için elzemdir. Süreninuzatılması konusunda hazırladığımız talep dosyasını çatı kuruluşumuzTOBB başta olmak üzere sanayi bakanlığımıza ve ilgili kurumlaragönderdik. Ayrıca 6. Bölge teşviklerinin ilimiz için ne denli önemli olduğuve devam etmesi talebimiz 22 Ekim Cumartesi günü ilimize gelen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğumuzdosyada da yer aldı” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86