banner85

Başkan Gürkan'dan, Kızılay Merkezinde 1 Milyar Liralık Yatırım Müjdesi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ı ve heyetini kabul ederek bir süre görüştü. Başkan Gürkan, Vagon Onarım Fabrikasını Kızılay Üretim Merkezi haline getirilmesindeki emeklerinden dolayı Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’a teşekkür etti.

18 Ekim 2022 Salı 16:39
Başkan Gürkan'dan, Kızılay Merkezinde 1 Milyar Liralık Yatırım Müjdesi!

Gürkan, “ Kızılay Merkezinde 1 milyar liralık yatırım yapılacak” Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ı Malatya’da ağırlamaktan dolayı memnun oldukların dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Kerem Bey gurur duyduğumuz bir hemşerimiz. Malatya’da dillere pelesenk olan vagon fabrikası geçtiğimiz 40 yıl içerisinde her dönem söylenen ama bir türlü mesafe kat edilemeyen ölü bir yatırım hüviyetine bürünmüştü. Bu süreçte Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra gerek milletvekillerimiz gerek bizler Kerem Kınık Beye bu durumu izah ettik. Bakanlığımızın Kızılay’a yerin aktarılması ve Kızılay’ımızın buraya prefabrik yapı ve tekstil sektörünün fabrikalarının yapılması kararı çıktıktan sonra bizlerde doğalgaz, su, kanalizasyon, yol, asfalt, kaldırım vb. bütün altyapı yatırımları Büyükşehir Belediyesi olarak üstleneceğimizi ifade ettik. Şu anda prefabrik yapı alanında yaklaşık aylık 1000 prefabrik yapı üretilmekte. Kerem Kınık Bey bizlere arsa payı hariç önümüzdeki dönemde 1 milyar liralık bir yatırımın yapılacağının müjdesini verdiler. Bu anlamda başta Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir inisiyatif kullanarak bir an önce yatırımın yapılması ile ilgili kararına ve bu kararı icra safhasına getiren değerli hemşerimiz medarıiftiharımız Kızılay Genel Başkanımız Kerem Kınık Beye ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki süreçte tekstil sektörünün üretim üssü, lojistik üretim üssünün de Malatya olmasını temenni ettiğimi ifade etmek istiyorum. Kızılay Genel Başkanımızla birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak her konuda yapılacak yatırımlarla ilgili kendilerinin yanında olacağız, her türlü desteği vereceğiz. İnşallah Malatya’mızı mazisine layık istikbale hazırlama noktasında el ele, gönül gönüle vererek Malatya’mızı değil Türkiye’nin Avrupa’nın ve Dünya’nın parlayan yıldızı olması noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Kınık, “ Malatya’yı ARGE merkezine, ÜRGE merkezine çevirdik” Yapılan yatırımlar için yapılan desteklerden, Malatya ve etrafında yapılan Kızılay’a faaliyetlerine verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık,“Milletimize hizmet için, devletimize destek için var olan ulusal cemiyetimiz samimi ve güçlü desteklerle hem ülkemiz içinde hem de ülke dışında artırarakdevam ettiriyor. Prefabrik yapı fabrikamız alanında dünyada tek ve en büyükafet barınma sistemleri fabrikası. Ürettiğimiz ürünlerin çeşitliliği açısındanbaktığımızda dünyada benzerleri var ancak çok kısa süre içerisinde 20 Haziran2020 tarihinde birlikte çalışmalarımıza başlamıştık. Sonra BüyükşehirBelediyemiz altyapısını, yollarını, doğalgazını yaptı. Bizlere 60 milyon liralık birdestek Büyükşehir Belediyemiz sağladı. 400 milyonluk yatırımımızın içerisindeçok kıymetli can suyu olan bir destekti. Bugün, Birleşmiş Milletlerin MülteciYüksek Komiserliği, Uluslararası Göç Örgütü, Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu gibidünyadaki insani yardım ve afet alanındaki en büyük kuruluşlarla birlikteMalatya’yı ARGE merkezine, ÜRGE merkezine çevirdik. Bütün bu kuruluşlarsürekli olarak Malatya’ya geliyorlar. Malatya’da yapmış olduğumuz barınmaünitelerini, prefabrik barınma sistemlerini yerinde inceliyorlar. Onlarınihtiyaçlarına yenilikçi çözümler üretiyoruz. Bunlarında patentlerini alıyoruz vebu ürünleri Malatya’dan dünyaya sevk ediyoruz. Şu ana kadar İngiltere,Almanya, Macaristan, Katar, Irak, Suriye gibi ülkelere ihracat gerçekleştirdik”dedi.

Kınık, “ Kısa süre içerisinde 1000 kişi istihdam edilecek”Suriye’de yapılan briket evler projesine destek verdiklerini belirten Kızılay GenelBaşkanı Kınık, “ Sayın Cumhurbaşkanımızın, Suriye’de çadırlarda, çamurlardayaşayan insanların briket evler projesine Kızılay üretim üssü olarak da destek
veriyoruz. Şu ana kadar 2 bin aileyi Malatya’da üretilmiş olan barınmaüniteleriyle sırtlarını çadıra yaslayan insanlar artık bir duvara yaslar oldular.Mahremlerini korudular. Çok büyük bir insani etkide bu anlamda oluşturuyor.Önümüzdeki günlerde dünyanın en büyük ev tekstili ve ev gereçlerisatıcılarından bir tanesi olan IKEA, Malatya’ya gelecek. Onlarla bir anlaşmayapıyoruz. Onların globalde bazı ürünlerinin Malatya üssümüzde üretilmesi vemağazaları aracılığıyla bütün dünyaya satılması noktasında da ARGE ve ortaküretim planlayacağız. Tekstil imalatımızı gerçekleştireceğimiz yaklaşık 10 binm2’lik alan. Sistem yapıdaki 37 bin 500 m2 alana ilave olarak çok kısa bir süreiçerisinde 40 bin m2 daha sistem yapıya bir fabrika ilavesi gerçekleştirilecek.

Bugün 200 çalışanımız var. Kısa süre içerisinde üretim kapasitesinin tamzamanlıya geçmesiyle beraber montaj eko sistemiyle beraber 1000 kişi istihdamedilecek. Çadır, tekstil ve konfeksiyon fabrikamızda ilk etapta bu yıl içerisinde100’e yakın arkadaşımızı istihdam edeceğiz. Bu da üretim planlamasıyla beraberyukarıya çıkacak” ifadelerini kullandı.Kınık, “Malatya’yı lojistik bir üs yapmaya çalışıyoruz”Günlük 200 konteyner üretebilen, yıllık yaklaşık 1 milyon m2 hafif çelik kapalıalan imalatı yapabilen bir kapasite tesisin Malatya’da olduğunu söyleyen KızılayGenel Başkanı Kınık, “ Bu rakamla beraber afet barınma sistemleri ve insanibarınma sistemlerinde Malatya bu işin adresi oldu. Fabrikalarımızdanyüklediğimiz araçlar Ukrayna’ya, İdlib’e, Londra’ya gidiyor. Bu gurur verici birşey. Eskiden Çin’den ithal ettiğimiz pek çok ürünü yerli yapıyoruz.Makinalarımızı yerli mühendislerimiz tasarladı. Yazılımlarımızı yerlimühendislerimiz yaptı. İmalatımızı hemşerilerimiz yapıyor. İMC usulüyle bugünlere geldik. Başkanımıza destekleri ve her zamanki ağabeyliği için teşekkürediyorum. Malatya’da nitelikli üretim noktasındaki yatırımlarımız devamedecek. Burayı lojistik bir üs yapmaya çalışıyoruz. Kızılay lojistik şirketimizdegerek demiryolu gerek karayolu taşımacılığı ve gerek havayolu taşımacılığınoktasında da Malatya’yı merkeze dönüştürme kararı aldık. Malatya’nınekonomisine de ciddi desteği olacaktır. Diğer taraftan da Malatya-Elazığhattında çok büyük bir Afet Müdahale Merkezi ve Afet Kapasite Merkeziinşaatına yakında başlıyoruz. Dolayısıyla bölgede olası afetler için de bölgeaçısından büyük bir tesis olacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86