Başkan Gürkan'dan Deprem Sonrası İlk Açıklama

Malatya'da 5.3 ve 4.7 büyüklüğünde art arda şiddetli iki deprem meydana geldi. Deprem sadece Malatya'da değil çevre illerden de hissedildi. Kentte ise herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı yetkilerce açıklanırken Malatya Büyükşeir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Afet Koordinasyon Merkezinde Canlı Yayınla Malatya Vuslat TV'de açıklamalarda bulundu.

Editör
Editör
23 Kasım 2023 Perşembe 21:32
Başkan Gürkan'dan Deprem Sonrası İlk Açıklama

Malatya'da 5.3 ve 4.7 büyüklüğünde art arda şiddetli iki deprem meydana geldi. Deprem sadece Malatya'da değil çevre illerden de hissedildi. Kentte ise herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığı yetkilerce açıklanırken Malatya Büyükşeir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Afet Koordinasyon Merkezinde Canlı Yayınla Malatya Vuslat TV'de açıklamalarda bulundu.Gürkan'nın açıklaması şu şekilde;

Sağlık ekiplerimiz her zaman olduğu gibi acil durum planları içinde ve tedbirler alınmış durumda. Depremin ardından tüm arkadaşlarımızla iletişim kurduk. Şu ana kadar elde ettiğimiz bilgilere göre Malatya'da ağır hasar gören iş yerleri veya barınma yerleri bulunmuyor. Ancak bazı evlerde hasarlar meydana gelmiş.

Sularımızın kalitesinde bazı problemler yaşanıyor gibi görünüyor. Ancak bu durumun şebeke suyuna zarar vermediğini ve birkaç gün boyunca su kullanmamak daha iyidir düşüncesindeyim. Malatya'nın 6 Şubat'ta yaşadığı deprem sonrasında bu sarsıntılar normal karşılanabilir, ancak depremin büyüklüğü göz önüne alındığında, vatandaşlarımızın sakin olmalarını ve evlerinden çıkmamalarını öneriyoruz.

Malatya'nın çeşitli bölgelerinde bulunan kamu hizmet binaları ve eğitim merkezleri şu anda açıktır. Vatandaşlarımız bu yerlerde ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Ancak bu zorlu süreçte, özellikle de trafik yoğunluğunun arttığı bir dönemde, vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını ve güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini istiyoruz.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, tüm ekiplerimle birlikte bu zorlu süreçte yanınızda olmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim. Her türlü ihtiyaç ve sorununuz için buradayız. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Son Güncelleme: 24.11.2023 00:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86