banner85

Başkan Güder Depremzede Çocukları Yalnız Bırakmıyor

Battalgazi Belediyesi, depremzede çocukları unutmayarak Tandoğan Konteyner Kent'te "Battalgazi'de Çocuk Şenlikleri" programı düzenledi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, çocuklarla eğlenceli zaman geçirirken aynı zamanda depremzedeleri ziyaret etti.

Rabia Işık
Rabia Işık
11 Ekim 2023 Çarşamba 12:59
Başkan Güder Depremzede Çocukları Yalnız Bırakmıyor

Battalgazi Belediyesi, depremzede çocukları unutmayarak Tandoğan Konteyner Kent'te "Battalgazi'de Çocuk Şenlikleri" programı düzenledi. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, çocuklarla eğlenceli zaman geçirirken aynı zamanda depremzedeleri ziyaret etti.

Depremin ardından psikososyal destek sağlamak amacıyla konteynerlerde farklı etkinlikler düzenleyen Battalgazi Belediyesi, Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Tandoğan Konteyner Kent'te haftalık olarak gerçekleştirilen "Battalgazi'de Çocuk Şenlikleri" programı düzenledi. Bu etkinlikler sırasında çocuklar oyunlar oynayarak, orta oyunlar izleyerek ve gösterilere katılarak keyifli anlar yaşadılar.

Başkan Güder, etkinliklere katılan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, çocuklarla vakit geçirirken konteyner kentlerini ziyaret etti. Ailelerle sohbet eden ve onları dinleyen Başkan Güder, "Biz depremzede aileleri yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız" dedi. Özellikle çocukları düşünerek bu tür programlar düzenlediklerini vurgulayan Başkan Güder, "Çocuklar her zaman bizim önceliğimiz. Çocuklar gülerse dünya güler. Bu nedenle çocukların gülmesini istiyoruz. Belirli aralıklarla farklı konteynerlerde programlar düzenliyoruz. Burada çocuklar eğleniyor. Aynı zamanda sizleri de unutmuyoruz. Sizler için müzik etkinlikleri gibi aktiviteler hazırladık. Konteyner kent sakinleri olarak, sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Sizler evlerinize taşınana kadar psikososyal destek sunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Güder, "Şehrin Işıklarının Yanmasını İstiyoruz" dedi. Başkan Güder, "Battalgazi bölgesinde yaklaşık 10 bin konteyner bulunuyor. Fırsat buldukça bu konteynerlere uğruyor, vatandaşlarımızla sohbet ediyoruz, onların dertlerini ve problemlerini dinliyoruz ve bu sorunları çözmek için çaba sarf ediyoruz. Battalgazi'de 63 bin evimiz hasar gördü. Depremler devam ederken korku ve panik oluşuyor, ancak az hasarlı binalara girebilmelerini istiyoruz. Şehirdeki sokak lambalarının yanması gerekiyor. Yılsonuna kadar evlerin bir kısmının teslim edilmesini bekliyoruz. Biz sürekli sizleri ziyaret etmeye çalışıyoruz. Planlama yapmamız gerekiyor, çarşıyı yeniden inşa etmemiz gerekiyor, evler yapılırken onları takip etmemiz gerekiyor. Altyapıları iyileştirmemiz gerekiyor, sizin su gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılamamız gerekiyor. Ve sizin zaruri ihtiyaçlarınızı görmek için sürekli çalışıyoruz. Toplamda 10 bin konteyner kentimiz var ve her birine gitme imkanımız olmuyor. Ancak görevliler aracılığıyla bu konteynerlerde ihtiyaçların ne olduğunu öğreniyor ve onları çözmek için çaba sarf ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı var: Deprem bölgesinde etkilenmiş her bireyin ihtiyacını karşılamakla yükümlüyüz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86