banner85

Başkan Çınar: Şehrimizin Yeniden İnşasına Katkı Sunuyoruz

Yeşilyurt İlçesinde bugüne kadar 235 parkı hizmete sunup, toplam 1 milyon 915 bin 831 metrekarelik yeşil alanı vatandaşların hizmetine sunarak kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5,6’ya yükselten Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin farklı bölgelerine inşa ettiği çok amaçlı sosyal yaşam alanlarıyla Malatya’nın yeniden imar, inşa ve ihya sürecine de katkı sunmaya devam ediyor. 

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
25 Ekim 2023 Çarşamba 12:55
Başkan Çınar: Şehrimizin Yeniden İnşasına Katkı Sunuyoruz

Malatya’nın yaşanan deprem felaketlerinden sonra daha güçlü bir şekilde ayağa kalkması adına başlatılan kalıcı deprem konutları başta olmak üzere tüm yatırımlara sınırsız destek sağlayan Yeşilyurt Belediyesi, ilçenin farklı bölgelerinde yeni sosyal yaşam alanları kurarak hem şehrin imar, ihya ve inşa sürecine destek sağlıyor hem de mahallelerin iyileştirme ve yenilenme sürecine katkı sunuyor.

Yapımına 2022 yılında başlanan Bostanbaşı Mahallesindeki Lavanta Park’ta diğer sosyal yaşam alanları gibi modern ve nezih alanlarıyla Malatyalıların hizmetine girmeye hazırlanıyor.

Lavanta çiçekleriyle donatılacak olan park alanında; fotoğraf çektirme alanları, spor aletleri, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarının yanı sıra oturma grupları yer alacak.

Yeşillendirme ve çevre düzenleme çalışmaları devam eden Lavanta Parkı gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt İlçesindeki tüm yatırımların deprem yaralarının sarılmasına katkı sunacak düzeyde olduğunu söyledi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmete sunulan kültür, sanat ve gençlik merkezleri ile sosyal yaşam alanlarının 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin ardından vatandaşların emrine sunduklarını, çadır ve konteyner kentlerin yerleştiği park alanlarının şehirdeki barınma sorunun giderilmesinde ciddi rol oynadığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Bostanbaşı mahallesinde yapımında sona yaklaşılan Lavanta Parkının da sosyal ve sportif aktivite alanlarıyla şehirdeki normalleşme sürecine önemli katkılar sunacak bir yatırım olduğunu ifade etti.

Bostanbaşı ile Karakavak Mahallelerinin birleşme noktasında hizmete sunacakları Lavanta Parkıyla bölgeye yeni bir yaşam alanı kazandıracaklarını belirten Başkan Çınar, “ Kentimizde bilindiği üzere deprem yaralarının sarılması açısından önemli çalışmalar yapılıyor, bizlerde bu sürece tüm imkanlarımızla ve yatırımlarımızla destek olmaya devam ediyoruz. İlçemizin muhtelif bölgelerinde yeni sosyal ve sportif yaşam alanlarının kurulması, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın deprem stresinden uzaklaşıp modern ve nezih alanlarda günün yorgunluğunu atması açısından büyük önem taşıyor. Belediye olarak bugüne kadar toplamda 235 parkı hizmete sunarak, toplamda 1 milyon 915 bin 831 metrekarelik yeşil alanı ilçemize kazandırdık ve kişi başına düşen yeşil alan miktarını ise 5,6’ya yükselttik.” diye konuştu.

Yeni sosyal yaşam alanları inşa ederek şehirdeki deprem yaralarının sarılmasına da katkı sunduklarını hatırlatan Başkan Çınar, “ Bostanbaşı ile Karakavak Mahallesinin birleşme noktasında, Horata Deresinin etrafına ise Lavanta adını verdiğimiz çok şık ve nezih alanlara sahip güzel bir park inşa ediyoruz. Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamızda yetiştirdiğimiz rulo çimlerimizin yanı sıra Tepeköy’deki Fidanlık Alanımızda hazırladığımız lavanta çiçeklerimiz ekiplerimiz tarafından belirlenen alanlara yerleştiriyor. Rulo çimlerimiz ve lavanta çiçeklerimizle birlikte parkımız hem görselliği hem de tasarımı ve hizmet alanlarıyla birlikte dikkat çekici özelliklere sahip olacaktır. Projeye 2022 yılında başlamıştık, bu yıl içerisinde açılışını yapacaktık ancak yaşadığımız asrın felaketi büyük depremlerden dolayı projede bir takım değişiklikler yaptık, şu anda ağaç dikimleri, çim yerleştirme ve diğer sosyal donatılarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Parkımızın hemen yan tarafında Rönesans Konteyner Kent-1 var, burada yaklaşık bin 100’e yakın konteynerde 4 bine yakın depremzede vatandaşımız yaşıyor. Burası oldukça hareketli bir bölge, parkımızda bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek hizmet alanlarına sahip olacaktır. Belediye olarak parkımızı hizmete sunduktan sonra burada farklı temalı sosyal, sportif ve kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz, burası inşallah canlı ve dinamik bir görüntüye kavuşacak. Parkımızın büyük kısmı tamamlandı, yakın bir zamanda açılışını yaparak park yatırımlarımıza bir yenisini daha eklemiş olacağız, hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Başkan Çınar konuşmasından sonra park alanında görevli Park ve Bahçeler Müdürlüğü personellerine  ‘kolaylıklar’ diledikten sonra, ağaç dikimi yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86