banner85

"Basın Mensupları Zorlu Şartlar Altında Görev Yapmaktalar"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, gece gündüz demeden halkın haber alma hakkı için fedakârca çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Rabia Işık
Rabia Işık
09 Ocak 2024 Salı 14:38
"Basın Mensupları Zorlu Şartlar Altında Görev Yapmaktalar"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Halkı bilgilendirmek gayesiyle gece gündüz çalışan basın mensupları çoğu zaman zorlu şartlar altında görev yapmaktalar.  

Toplumun haber alma hakkını elde etmesi için her koşulda canla başla çalışan gazetecilerin özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değil. Basın Yayın kuruluşlarımızın ve çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiklerine inancımız tamdır. Güçlü medya güçlü ifade özgürlüğü, güçlü ifade özgürlüğü de güçlü demokrasi demektir. Bu çerçevede ülkemizin can damarlarından biri olan gazetecilerimizin, basın ve medya mensuplarımızın yaptığı iş büyük bir öneme sahiptir.

Özellikle 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde basın mensuplarımız da büyük mağduriyet yaşadılar. Yaşamış oldukları mağduriyete rağmen her zaman olduğu gibi görevlerinin başında vatandaşlara doğru bilgi aktarma noktasında zor şartlar içerisinde çalışmalarına devam etmişlerdir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu zorlu şartlarda çalışan basın mensuplarımıza çalışma ortamı sunarak yanlarında olmanın gayreti içerisinde olduk. 

Sorumluluklarının bilinciyle hareket eden, meslek etiğinden taviz vermeden, doğru, ilkeli ve kişilik haklarına saygılı olarak çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerinde sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86