banner85

Avukat Mehmet Mirza Dinçer Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

Geçtiğimiz yerel seçimlerde Ak Partiden Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi seçilen Av.Uz.Arb.Mehmet Mirza Dinçer, Ak Parti Yeşilyurt İlçe Teşkilatında Yeşilyurt Belediye Başkanlığı'na adaylık müracaatında bulundu. 

Rabia Işık
Rabia Işık
22 Kasım 2023 Çarşamba 15:58
Avukat Mehmet Mirza Dinçer Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı Oldu

Ak Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı'ya dosyasını teslim eden Avukat Mehmet Mirza Dinçer, yaptığı basın açıklamasında; 
Binlerce yıllık devlet aklının tezahürü neticesinde meşakkatli süreçlerden geçilerek aklın ve bilimin ışığında salt insana hizmet gayesiyle kurulan, kurulduğu ilk andan itibaren insana ve devlete derin anlamlar yükleyerek bu uğurda üstün başarılar sergileyen Ak Parti teşkilatının saygıdeğer temsilcileri, kıymetli Malatyalı hemşehrilerim ve değerli basın mensupları ;

Uzun yılların ve uğraşların sonucunda  açıkladığı her projeyle ses getiren, imkansız denilen ne varsa peşi sıra gerçekleştiren, sayısız işe imza atarak yoluna 2023, 2053 ve 2071 hedefleri ile devam eden yeniliklerin öncüsü Ak Partinin ülkemiz genelindeki bu başarısı şüphesiz dünya ölçeğinde de ses getirmiştir. Mensubu olmaktan gurur duyduğum Ak Partinin, dünya siyasetine yön veren bahse konu geniş vizyonu mutlak suretle belediyecilik hizmetleri noktasında da tecelli etmiş, mütemadiyen yenilenen çalışmalar ile her döneme damga vurmuştur. Çağa ayak uyduran, yapılmayanı yapan, düşünülmeyeni icra eden bu vizyonun icrasında bu güne kadar emek veren başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere partimizin her kademesinin gayreti takdire şayandır.Nitekim bütün bu çabanın neticesinde elde edilen genel seçimlerdeki başarının çalışkan ve samimi adaylar ile yerel seçimlere de sirayet edeceği, partimiz içindeki hizmet yarışının ilelebet devam ederek Ak davamızın yeniden muzaffer olacağına inancım tamdır. 

Ak Parti' nin belediyecilik hizmetleri noktasındaki hedeflerini Malatyamızın güzide ilçesi Yeşilyurt'umuzda da yakalamak ve tüm sorunlarından arınmış, her yönüyle çağa ayak uyduran, kendi kabularını kırmış bir Yeşilyurt inşaa edebilmek niyetiyle yıllara sari bilgi ve birikimimiz, tecrübelerimiz, plan ve projelerimiz ve ekibimiz ile birlikte Yeşilyurt Belediye Başkanlığına aday adaylığı müracaatımı gerçekleştirmiş bulunmaktayım. 

Partimizin takdiri ve siz değerli hemşehrilerimizin teveccüh göstermeleri halinde ilk günkü heyecan ve enerji ile asrın felaketine maruz kalan Yeşilyurt ilçemizi çağ atlayan marka ilçe haline getirmek gayesiyle Türkiye Yüzyılına hazırlayacağımızı değerli yol arkadaşlarım ve basın mensuplarının huzurunda siz kıymetli hemşehrilerime ilan ediyor, alakanız sebebiyle hepinize teşekkür ediyorum. 

Mehmet Mirza Dinçer Kimdir ?

İlk,orta ve lise eğitimini doğup büyüdüğü Malatya ilinde tamamlayan Mehmet Mirza Dinçer, lisans eğitimini 2003-2007 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlamıştır.

2003-2007 yılları arasında Konya ve Malatya illerinde çeşitli hukuk ofislerinde çalışan Dinçer, 2007-2008 yılları arasında stajını tamamlamış ve 2009 yılında Avukatlık Mesleğini Malatya ilinde icra etmeye başlamıştır. 

Hukukçu kimliğinin yanında 2009 yılında aldığı Noterlik Belgesine de sahip olan Mehmet Mirza Dinçer, çeşitli platformlarda ve Malatya Barosunda aktif rol üstlenerek bir çok komisyonda görev almanın yanı sıra 2010-2012 ve 2012-2020 yıllarında iki dönem Malatya Barosu İnsan Hakları Komisyon Başkanlığı görevinde bulunmuştur. 

Mesleğinin beşinci yılında meslektaşlarının yüksek teveccühüyle aday olduğu Malatya Barosu Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Mirza Dinçer, 2014-2016 döneminde Malatya Barosu Genel Sekreterliği görevini üstlenmiştir. 

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından 2013 yılında yapılan sınavda Türkiyenin en genç ve ilk Arabulucularından olma başarısını elde eden Mehmet Mirza Dinçer, 2018 yılında İş Hukuku alanında Uzman Arabulucu sıfatını almaya hak kazanmıştır. 

Malatya Arabulucular Derneğinin 2019-2021 yılları arasında Başkan Yardımcılığını yapan Mehmet Mirza Dinçer, 2021 yılında yapılan Olağan Genel Kurul Kararı ile getirildiği Malatya Arabulucular Dernek Başkanlığı görevine devam ettirmektedir. 

Avukatlık ve Arabulucuk görevleri ile Malatya Barosundaki etkin çalışmalarının yanısıra bir dönem Kaymakam, Vali, Müfettiş,Hakim ve Savcı adaylarına hukuk dersleri veren Mirza Dinçer, Adalet Bakanlığı,Türkiye Barolar Birliği,Malatya Barosu, İnönü Üniversitesi Hukuk ve Tıp ( Adli ) Fakülteleri ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının düzenlediği sayısız söyleşi, seminer ve çalıştaya katılım sağlamış, çeşitli seminer ve panellerde moderatörlüğün yanı sıra konuşmacı olarak da bulunarak hukuk dünyasına katkı sunmuştur. 

Malatya İnönü Üniversitesine bağlı ÜNİSEM in yaptığı bir çok eğitim ile birlikte Erzurum Atatürk Üniversitesinde düzenlenen Olay Yeri Adli Tıp seminerinde görev alan Mehmet Mirza Dinçer, Mardin Artuklu Üniversitesinin düzenlemiş olduğu CFCU/ECORYS/GAP Uluslararası Kadın ve STK'ların Güçlendirilmesi Porojesinde Malatya Barosunu temsil etmiştir. 

Mesleğindeki azimli çalışmaları ile özellikle Ceza Hukuku alanında isminden söz ettiren Mehmet Mirza Dinçer, büyük oranda Malatya ve Adıyaman ilinde yaşayan Rışvan Aşireti mensuplarından olması ve aldığı eğitim dolayısıyla hayatının her döneminde siyasete ayrıca ilgi duymuştur. 

Mensubu olduğu Rışvan Aşireti ile birlikte  AK partinin kurulduğu tarihten itibaren fiilen Parti içerisinde yer alan Mirza Dinçer, Avukatlık mesleğini icra etmeye başladığı 2009 yılından günümüze kadar yapılan genel ve yerel tüm seçimlerde gönüllü olarak çalışmıştır. AK Parti ile gönül bağlı olan Mehmet Mirza Dinçer, bu bağlılığını 2014 yılı 1. Döneminde AK Partiye üye olarak resmileştirmiştir. 

2014 yılı üyelik tarihinden sonra Parti İl ve ilçe teşkilatı ile Genel Merkez nezdinde yapılan seminer,söyleşi,toplantı ve ziyaretler ile diğer organizasyon, miting ve parti çalışmalarında yer alan Dinçer, AK Parti Malatya İl ve İlçe teşkilatları tarafından yapılan il dışı görevlerde de bulunmuştur. 

2018 ve 2019 yılları Genel Seçimlerde Yeşilyurt İlçe Seçim kurulu Üyesi ve seçim sonuçlarına itiraza yetkili Avukat, 2019 yılında yenilenen İstanbul seçimlerinde AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı adına itiraza yetkili Avukat olarak görev yapmıştır. 

Üstlendiği görevleri icrada başarı gösteren Mehmet Mirza Dinçer, 2019 Yerel Seçimlerde Malatya İli Yeşilyurt İlçesi Ak Parti Belediye Meclis Üyesi seçilerek 2019-2023 yılları arasında Denetim Komisyon Başkanlığı ve 4 dönem Hukuk İhtisas Komisyon Başkanlığı yapmış, Kadın ve Aile Komisyonu,Gençlik ve Spor Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonlarında görevler icra etmiş, aynı zamanda Yeşilyurt Belediye Spor Yönetiminde de görev almıştır.

Aldığı eğitimlerin yanısıra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde ikinci lisans eğitimi ile Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Kamu Hukuku alanında yüksek lisans eğitimine devam eden Dinçer, son olarak 2023 yılı Genel Seçimlerde Yeşilyurt İlçe Seçim Kurulu Üyesi ve Yeşilyurt İlçesi Seçim sonuçlarına itiraza yetkili Avukat görevlerini icra etmiştir. 

Çevresinde gayretli çalışmaları ile tanınan Mehmet Mirza Dinçer, içerisinde bulunduğu siyasi hareketin kutlu bir dava hareketi olduğu şiarıyla afetler nedeniye zor zamanlardan geçen Memleketine hizmet etmek için 2024 Yılı Yerel Seçimlerinde Yeşilyurt Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı müracaatını gerçekleştirmiştir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86