banner85

Ağır Hasarlı Bina Son Depremlerden Sonra Yıkıldı!

Malatya'da 5.2 ve 3 dakika sonrası 4.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası ağır hasarlı binalar tehlike saçtı. Battalgazi ilçesi Üçbağlar Mahallesi'nde 6 Şubat depremlerinde ağır hasarlı raporu verilen bir binadan son yaşanan depremden sonra sesler gelmesi üzerine acil yıkım kararı verildi. Ekipler kısa süre içerisinde yıkım çalışmalarını gerçekleştirdi.

Editör
Editör
23 Kasım 2023 Perşembe 23:03
Ağır Hasarlı Bina Son Depremlerden Sonra Yıkıldı!

Malatya'da saat 17:46 ve 17 49'da 3'er dakika arayla art arda meydana gelen depremler kentte büyük korku ve paniğe neden oldu. Öte yandan 6 Şubat depremlerinde ağır hasarlı olarak tespit edilen binaların yıkımları devam ederken hala yıkım firmaları tarafından çalışma gerçekleştirilmeyen ve yıkım sırası bekleyen binlerce binala bulunuyor. Ağır hasarlı yapılar maruz kaldığı büyük depremler ve sonrasında meydana gelen artçılar sonucunda en ufak bir hareketlilikte bile yıkılma tehlikesi taşıyor.

Üçbağlar mahallesi arslantepe caddesi şitoğlu apartmanı Battalgazi/Malatya merkezli deprem sonrası çevrede bulunan vatandaşları oldukça tedirgin etti.

Ağır hasarlı olarak yıkılmayı bekleyen binadan deprem esnasında şiddetli sesler gelince çevredeki vatandaşlar tarafından hemen valiliğe ve gerekli birimlere bildirildi. Durumdan haberdar olan ekipler depremden kısa bir süre sonra bölgeye ekipleri sevk ederek ağır hasarlı binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Ekipler bir yandan kontrollü yıkımı gerçekleştirirken diğer yandan polis ekipleri ve güvenlik önlemi için oradaydı.

Ayrıca mahalle sakinleri ve çevre apartmanında oturanlar ise endişeli gözlerle yıkım çalışmasını izledi.

Üçbağlar Mahalle Muhtarı Abdulvahap Ortaç konuyla alakalı yaptığı açıklamada "5.2 ve 4.7'lik depremin ardından mahalle sakinleri muhtarlığımızı arayarak binadan değişik sesler geldiğini söylemesi üzerine bizler de valilik ve ilgili birimlere haber verdik. Valilik de binanın tehlike arz ettiğini ve acilen yıkılması gerektiğini söyleyerek acil yıkım emri verdi. Yan binalarda yaşayanlarda depremin ilk dakikasından itibaren evlerini terk ettiler binalara girmiyorlar. Ekip çok kısa sürede bölgeye sevk edilen ekipler yıkım çalışmaları gerçekleştiriyorlar" dedi.

Son Güncelleme: 24.11.2023 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86