banner85

Ağır Hasarlı Bina Çöktü, 1 Kişi Hayatını Kaybetti

05 Mayıs 2023 Cuma 20:08
Ağır Hasarlı Bina Çöktü, 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Malatya’da ağır hasarlı4 katlı bir binanın çökmesi sonucu içinde bulunan ve hurdacı oldukları bildirilen 3 kişi kaçarken, ekiplerin çalışması ile enkaz altında kalan 1 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldı.

Olay, 19.30 sıralarında Malatya merkez Sancaktar Mahallesi Otçu Sokakta meydana geldi. İddiaya göre; ağır hasarlı olduğu için boşaltılmış olan 3 katlı bina içinde hurdacı olan 4 kişinin kapı pervazlarını sökmeye çalıştığı, bu esnada çökme meydana geldiği, 3 kişinin kaçarak kurtulduğu, ancak Oktay Gücü (29) adlı şahsın enkaz altında kaldığı belirtildi.

Çökme sonrasında Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibi ve AFAD ekipleri enkaz da kurtarma çalışması yürüttüler. Ekiplerin yürüttüğü çalışma sonucunda Oktay Gücü’nün cansız bedenine ulaşıldı.

Olay yerine gelen Vali Hulusi Şahin, “Ağır hasarlı binalara her ne sebeple olursa olsun asla girilmemesi gerekiyor. Buralardan kapı pencere sökmek ya da benzeri şeyler almak için herhangi bir hamlede bulunmamak gerekiyor. Çünkü binaların yapısal bütünlüğü bozulmuş, her an yıkılabilir. En ufak bir titreşimde bu binalar yıkılabilir. Şehrimizde 35 bin civarında böyle ağır hasarlı bina var. Bu binaların yıkımı zaman alacak. Bu binalara girilirse hayati tehlike olur. Bugün burada gördüğümüz maalesef bunun bir örneği oldu” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da olay yerine gelerek çalışmaları takip edip bilgi aldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86