Afet Konutları Bu Ay Teslim Edilecek

Malatya’da toplam 1100 köy afet konutu tamamlandı, 3 bin 550 tanesinin inşaatı ise devam ediyor. Bin yüz köy konağının kura çekiminin ise bu içerisinde yapılıp hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor. Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar da bir açıklama yaparak ilçe sınırları içerisinde 4 bin kalıcı konutun bu ay teslim edileceğini söyledi.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
01 Aralık 2023 Cuma 16:51
Afet Konutları Bu Ay Teslim Edilecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı kentlerden biri olan Malatya’da kentin yeniden imar ve ihyası için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Malatya’da Toplamda 14 bin 338 afet konutun ihalesi yapıldı. 4 bin 225 afetzede biten afet konutlarına yerleşecek.

Toplam 7 bin 550 kırsaldaki köy afet konutlarının ihalesi de yapıldı. 3 bin 550 sinin de inşaati devam ediyor. 1100 tanesini olağanüstü bir problem çıkmadığı taktirde kuraları çekilip anahtarları teslim edecek.

Yeşilyurt, Battalgazi, Arapgir, Akçadağ, Yazıhan, Doğanşehir, Kuluncak ve Hekimhan ilçelerine toki tarafından 80 bin civarında konut yapılacak. Köy evleriyle birlikte 103 bin deprem konutunun malatyada depremzedelere teslim edilmesi hedefleniyor.

Depremlerde yapı stokunun yüzde 70’i hasar gören Yeşilyurt ilçesinde ise yapımı tamamlanan 4 bin kalıcı konutun hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Yeşilyurt genelinde yapımı tamamlanan 4 bin konutun Aralık ayında hak sahiplerine teslim edilmesinin planlandığını kaydeden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, "İkizce bölgesindeki toplu konutlarda hummalı bir çalışma var. Konutların yıl sonuna yetiştirilmesi için çok hızlı bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışma ve gayretler bizleri de çok mutlu ediyor. Aralık ayında içerisinde yavaş yavaş teslimatlar başlayacak. Diğer taraftan da altyapı çalışmaları içinde yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Bizler de kurum olarak işlerin daha da kolaylaştırılması için gerekli lojistik desteği sağlıyoruz" dedi.

"Aralık ayında 4 bin kalıcı konutu teslim edeceğiz"Tamamlanan kalıcı konutların hak sahiplerine teslim edilmesinin kentte hayatın normale dönmesi noktasında önemli bir adım olacağını aktaran Çınar, "Aralık ayında 4 yapımı tamamlanan 4 bin konutu hak sahiplerine ile buluşturmaya çalışacağız. Konutların teslimi şehrin normalleşmesine katkı vererek kent dışına çıkış yapan vatandaşlarımızın geri dönüşünü de sağlayacaktır. Bu noktada başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere katkı verenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86