banner85

AFAD Afetzedelere 4 Bin 225 Konut Teslim Edecek

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Malatya İl Müdürü Mustafa Türker, sıra dışı olaylar yaşanmadığı sürece Malatya’da inşa edilecek konutların 4 bin 225’ini yıl sonuna kadar afetzedelere teslim edileceğini açıkladı.

Rabia Işık
Rabia Işık
18 Kasım 2023 Cumartesi 15:16
AFAD Afetzedelere 4 Bin 225 Konut Teslim Edecek

AFAD İl Müdürü Mustafa Türker, yıl sonuna kadar afetzedelere 4 bin 225 konut teslim edileceğini belirtti.

6 Şubat’ın yaraları sarılmaya devam ediyor. Evleri yıkılan ve ağır hasar alan binlerce Malatyalı vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi adına bir çok koldan çalışma yürütülüyor.

Bu çalışmalardan biri de AFAD öncülüğünde gerçekleştirilen Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi İkizce ve Kuyulu mahalleleri, Yeşilyurt ilçesindeki etaplar halinde yapımı süren ve tamamlanan konutlar basın mensuplarıyla beraber yerinde incelendi.

Malatya genelinde 14 bin 338 konutun ihalesi yapılarak inşaatlarına başlandığını belirten  Mustafa Türker, İkizce’de 8 bin 799, Malatya’da ise 14 bin 338 konutun ihalesi yapılarak inşaatlarına başlandığını söyledi. Olağan üstü bir problem olmazsa eğer inşaat çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini söylerken, “Malatya geneli için de toplam 4 bin 225 afet konutunun, afetzedelerimize teslimini planlıyoruz. İnşallah o yoğun kış günlerinin ardından önce çadırlar sonra konteynerlerde devam eden hayatın ardından burada yıl sonuna kadar 4 bin 225 afetzedemizin afet konutları kurasını çekerek teslim etmeyi planlıyoruz” dedi.

Türker, 7 bin 550 köy afet konutlarının ihalesinin de yapıldığını da açıkladı; “Bunun 3 bin 550’sinin de inşaatı devam ediyor. Onlardan da yol sonuna kadar bin 100 tanesini olağan üstü bir problem çıkmadığı takdirde onların da kuralarını çekip afetzedelere teslim edeceğiz” dedi.

Basın mensuplarına yaptığı bilgilendirmenin sonunda Türker, “Zemini sağlam kayaç olan yerlerden seçilmiş bulunmakta. Kayalar kırılarak, kırılamayan yerlerde de patlatma yapılarak temel atma işlemlerinin ardından inşaatlara başlanmış ve bir kısmının da teslimi aşamasına gelmekteyiz. Deprem konutlarının teslim edilmesi konusunda kura çekiminde hiçbir ayrım gözetilmeyeceğini dile getiren Türker, “Bizim için bütün afetzedelerimiz kendi özel bir durum barındırsa da söz konusu olan afet konutları ve böylesine büyük bir depremin ardından yapılan konutların kurasında herhangi bir ayrım ve öncelik düşünülmüyor şu anda” açıklamalarında bulundu.

6 Şubat depremlerinde evini kaybeden Ali Seydi Fırat ise  “Konteynerde kalıyordum. Konutumu iki ay önce teslim aldım. Allah, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Köydeki evimiz kerpiç evdi yıkıldı. Evden memnunum çok güzel. Önceki evim 150 metre kareydi, şimdiki 125 metre kare. Ful yapılı olarak teslim ettiler. Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86