banner85

500 Bin Kimlik Kartı Enkaz Altında Kaldı

Asrın felaketinin ardından 11 il büyük yıkıma uğradı. Can ve mal kaybına neden olan büyük yıkımda yaklaşık 500 bin kimlik kartı enkaz altında kaldı. Evleri yıkılan veya deprem bölgesinden apar topar kaçan vatandaşlar için geçici kimlik belgesi oluşturuluyor. Kimlik kartlarını kaybeden vatandaşlar ise en yakın zamanda E Devlet üzerinden kimliklerini artık alabilecek.

editörr
editörr
03 Ekim 2023 Salı 09:44
500 Bin Kimlik Kartı Enkaz Altında Kaldı

Yıkıcı depremlerin ardından evleri yıkılan veya deprem bölgesinden apar topar kaçan vatandaşlar için geçici kimlik belgesi oluşturulacak. depremzede  vatandaşlar   kimlik kartı başvurusuna gerek olmaksızın geçici kimlik belgelerini  e-Devlet üzerinden alabilecek

6 Şubat depremlerinden sonra vatandaşlar evlerinde ve iş yerlerinde canlarını kurtarırken, fırsatçı olan insanlar ise kimlik kartlarıyla il dışından gelerek vatandaşları zor durumda bırakıyor. Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için Deprem sonrası E Devlet, üzerinde geçici kimlik kartları çıkmaya başladı.

Malatya'da konteynırda yaşayan iki kız kardeş deprem anında evlerinin yıkıldığını ve kimlik kartlarının enkazın altında kaldığını söyleyip o sürede çok mağdur olduklarını da dile getirdiler.

Yerleşim yeri ve diğer adresi depremden etkilenen illerde olan herkes bu hizmetten yararlanabilir. Depremden etkilenen illerde yerleşim yeri veya diğer adres kaydı bulunan afetzede vatandaşlar, kendileri veli ya da vasileri için geçici kimlik belgesini e-Devlet üzerinden barkotlu olarak alabilirler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86