banner85

47 Yaşındaki Engelli Vatandaş Artık İnsanlarla İletişim Kurabilecek

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yaşayan, küçük yaşta geçirdiği menenjit hastalığı sonucu yatağa bağımlı kalan 47 yaşındaki Mete Balaban için sosyal medya üzerinde yapılan çağrıların ardından özel kabin yapıldı. Kabin sayesinde istediği zaman dışarı çıkabilecek olan Balaban büyük bir mutluluk yaşadı.

Editör
Editör
20 Mart 2024 Çarşamba 19:40
47 Yaşındaki Engelli Vatandaş Artık İnsanlarla İletişim Kurabilecek

Doğanşehir Belediyesi engelli vatandaşın yüzünü güldürdü.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Erkenek Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşayan 47 yaşındaki Mete Balaban küçük yaşta geçirdiği menenjit hastalığı sonucu yatağa bağımlı kaldı.

Zamanının tamamını evde geçirmek zorunda olan Balaban belirli aralıklarla dışarı çıkarak insanlarla iletişim kurmak istese de mevsimsel şartlar nedeniyle bunu yapamıyor.

En büyük hayali insanlarla iletişim kurmak olan 47 yaşındaki depremzede vatandaşın, durumundan haberdar edilen Doğanşehir Belediyesi harekete geçti.

Balaban'ın ailesi ile görüşen belediye, Mete'nin mevsimsel şartlardan etkilenmeden insanlarla iletişim kurabileceği özel bir kabin yaptırdı.

Mete Balaban'ın en büyük hayaline kavuştuğunu belirten Erkenek Mahallesi Muhtarı Cengiz Yalvaç, "Mete kabin sayesinde artık yaz-kış demeden insanlarla görüşebilecek bu onun em büyük hayaliydi. Soğuk havalarda hep dışarıdaydı. Sağolsun belediye başkanımız bu kabini yaptırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi. 

Kabin yapıldıktan sonra Mete’yi ziyaret eden Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, daha sonrasında yaptığı açıklamada, "Mete için sosyal medya üzerinde uygun bir yer yapılması çağrılarına duyarsız kalmadık ve hemen harekete geçerek onun için bu kabini yaptırdık. Bizlerin tek isteği Mete'nin yüzünün gülmesi ve bizler için okuyacağı bir dua bu bizler için yeterli olacaktır. Umuyoruz ki Mete artık kabininde daha mutlu ve huzurlu olacaktır" ifadelerini kullandı.

Mete'nin annesi Serfinaz Balaban ise, Belediye Başkanı Zelyurt'a teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86