banner85

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda ‘Geçiş Töreni’ yapıldı.

29 Ekim 2022 Cumartesi 13:48
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu yıldönümü kutlamaları kapsamında ilk olarak Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ ve protokolden birçok isim tebrik kabulü gerçekleştirdi.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen ‘Geçiş Töreni’nde Vali Hulusi Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan halkı selamlayarak Cumhuriyet Bayramların kutladı.

Kutlamalar çerçevesinde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve istiklal marşının ardından başladı. Törende, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. Programda Vali Hulusi Şahin, bir konuşma gerçekleştirdi. Vali Şahin’in konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından şiirler ve türküler seslendirildi. Ayrıca halk oyunları ekibi tarafından da gösteriler düzenlendi. Kutlama programında 2. Ordu Bando Takımı’nın eşliğinde ‘Geçiş Töreni’ düzenlendi. Yapılan geçiş törenini vatandaşlar coşkuyla takip etti.

Askeri Birliklerin ve polislerin eşliğinde geçiş töreninde gazilerde halkı ve protokolü selamladı. Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de geçiş töreninde yerini alırken, öğrenciler, sporcular ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de geçiş törenine katıldı.

29 Ekim Cumhuriyetimizin 99’uncu yıldönümü kutlamaları programına katılan vatandaşlara, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 99’uncu yıl hatırası olarak hazırlanan Cumhuriyetin ilan belgesi dağıtıldı.

(bülten)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86