banner85

“100 Yıldır Aynı Aşk Ve Heyecanla”

Sağlık Bakanlığı Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak cumhuriyetin ilk yıllarından günümüze kadar uzanan sağlık alanında birbirinden değerli fotoğrafların yer aldığı bir sergi düzenlendi. Malatya'da bugün tren garında açılan fotoğraf sergisi 3 Kasım'a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Rabia Işık
Rabia Işık
27 Ekim 2023 Cuma 17:20
“100 Yıldır Aynı Aşk Ve Heyecanla”

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı bugün Malatya’nın pek çok noktasında coşku ile kutlanmaya devam etti.

Bu anlamlı gün anısına Sağlık Bakanlığı tarafından “100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla” temasıyla bir fotoğraf sergisi düzenledi.

Bu özel serginin açılışı Malatya ile de sınırlı değil 81 il ve 16 şehir hastanesinde bugün eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Malatya’daki sergi Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzman Doktor Halime Akyüz’ün konuşmalarının ardından açıldı.

Sergi açılışında Malatya Vuslat TV mikrofonlarımıza özel konuşan Malatya İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Kurrluş  Yıl Dönümünü kutluyoruz. Ben öncelikle tüm sağlık çalışanlarının başta olmak üzere tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Bugün Demir Yolları'nın ev sahipliğiyle beraber sağlığın dünü ve bugünü şeklinde bir sergi açtık. Bu resim sergisinde 100 yıl önce sağlıkçıların bulunduğu durum ve şu anda geldiğimiz seviyeyi gösteriyoruz. Türkiye şuan da dünya çapında sağlıkta gelişmiş ülkelerinden bir tanesi. Vatandaşına çok kıymet veren, vatandaşın sağlığını önceleyen başta gelen ülkelerden biri. Biz 100 yıl önce Cumhuriyet kurulduğunda  sağlık hangi düzeydeydi hangi cihazlarla hizmet veriyordu, bugün hem fiziki alt yapımız hem cihaz alt yapımız  hem de tıbbi alt yapımızla hangi durumdayız şeklinde  bir resim sergisiyle burda vatandaşlarımızın yoğun olduğu bir bölge olarak bir sergi açmak istedik. Sağlığın bugün geldiği durum gerçekten gurur kaynaklarından bir tanesi. 6 Şubat depremlerinde gördük çok şükür sağlık dimdik ayakta ve vatandaşa hizmet etti. bu konuda da sizlerin de aracılığıyla tüm sağlık ekiplerine teşekkür ederim." dedi.  

Cumhuriyetin ilk yıllarında sunulan sağlık hizmetlerine dair çok sayıda siyah beyaz fotoğraflar arşivdeki yerini alırken genç cumhuriyetin köy köy gezip tedavi yapan doktorları, fedakârca çalışan hemşireleri ve canla başla görev yapan sağlık çalışanlarının imkansızlıklar içerisindeki mücadelelerine dair çok sayıda fotoğraf karesi bulunuyor bu anlamlı sergide.

Tam 100 yıl sonra bugün, artık imkansızlıklarla değil çağın en ileri teknolojileri ile ön plana çıkıyor sağlık. Binalar, teknolojiler, imkanlar değişse de sağlık çalışanlarının aşk ve heyecanı hiç değişmiyor. Buradan ilhamla cumhuriyetin ilk yıllarında hizmet veren sağlık çalışanlarına ve sağlık hizmetlerine ait fotoğraflar günümüze uyarlanmış şekilde çıkıyor karşımıza.

Söz konusu fotoğraf sergisi 81 ilde şehir meydanı, AVM, metro istasyonu, tren garı, sergi salonu veya kültür merkezi gibi şehrin sembolik noktalarında sergileniyor.

Malatya’da Tren garında açılışı yapılan fotoğraf sergisi 3 Kasım’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner86