Kadınlar Komitesi Projeleriyle Toplumun Sesi Oluyor

Eğitim Bir Sen Malatya Şubesi, kadınlar komisyonu hayata geçirdiği projelerle toplumun sesi olmaya sorun ve travmalara umut olmaya devam ediyor. Kadınlar Komisyonunun iki büyük projesi iki ayrı kitap olarak okurlarıyla buluşturdu.

Editör
Editör
28 Nisan 2024 Pazar 19:31
Kadınlar Komitesi Projeleriyle Toplumun Sesi Oluyor

Eğitim Bir Sen Malatya Şubesinin kadınlar komisyonu, projeleriyle iki önemli eseri literatüre kazandırdı.

Aile ve çocuk eğitimi ile deprem konulu iki projeyi hayata geçiren kadınlar komisyonu her iki projede de eğitimcilerin elinden çıkan eserleri iki ayrı kitapta bir araya getirdi.

Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Bir Nolu Kadınlar Komisyonu Başkanı Eğitimci Yazar Nilüfer Zontul Aktaş, Her iki proje ve komisyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İlk projeleri ile eğitimin temelinin ailede atıldığına dikkat çektiklerini belirten Nilüfer Zontul Aktaş, "'Aileyi Korumak Fethimizdir'projesi ile eğitmenlerin çalışmalarını tek kitapta birleştirdik. Çalışma sadece biz Eğitim Bir-Sen Malatya şubemize aittir ve bu çalışmayla eğitimin ilk merkezi olan evlerimizi ve ailelerimizi fet etmeye ve değişimi ailelerimizde başlatmayı amaçladık. Nitekip kitabı okuyan okurlarımızın geri dönüşleri çok güzel oluyor her biri yeni şeyler öğrenerek ve ailelerinde eğitim sürecini takip edebilmenin memnuniyetini yaşıyorlar" dedi. 

“Duran Saatler 04.17” adlı kitapla ise, deprem sonrası yaşanan travmaların ele alındığını belirten Aktaş, "Projenin fikribizden çıktı ancak daha sonrasında bunu büyüterek yarışma haline getirdik ve ankaramerkezli olarak Türkiye geneline yayıldı. Proje sayesinde bizler ve Türkiye'nin birçok yerinden yazarlar depreme dair çalışmalarıyla katkı sağladı ve bu eseri oluşturduk. Kitaba girmeye hakkazanan yazarlarımız daha sonrasındaysa malatya'da yapılan bir törenle onurlandırıldı. Kadınlar komisyonu olarak böyle bir projeye öncülük etmekten çok mutluyuz" şeklinde konuştu. 

Türkiye’nin çeşitli illerinden yazarların katkıda bulunduğu “Duran Saatler 04.17” adlı kitapta Malatya’dan da 12 yazar jüri tarafından kitapta bulunmaya hak kazandı, "jüri üyeleri özellikleeserlerin hangi şehirlerden gönderildiğini bilmiyorlardı ancak tevafuk odur ki Malatya'dan 12 yazarımız hatta kendi komisyonumuzdan bir eğitimcimizin eseri de bu kitapta yer almaya hak jazandı. Bizler hem fikriyle hemde metinlerle katkıda bulunmaktan çok mutluyuz. Bundan sonrada buna benzer çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Kitapta eseri bulunan yazarlardan ve aynı zamanda Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu üyelerinden biri olan eğitimci yazar Sevgi Öztorun, "Geleceğe iz bırakmak için bu çalışmada yer aldım. Bu çalışmalar ile bizlerde çocuklarımızı ve bu kitabı okuyan herkesi bilinçlendirmeli ve katkıda bulunmalıyız" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86