Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı; KDV Oranları Arttı!

Lokanta ve kafelerde Katma Deper Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre, yüzde 8 olan KDV, yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı ise, yüzde 20'ye çıkarıldı.

Beril DANE ÇUHACI
Beril DANE ÇUHACI
27 Nisan 2024 Cumartesi 13:27
Karar Resmi Gazete'de Yayımlandı; KDV Oranları Arttı!

KDV oranında yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 26 Nisan 2014 tarihli KDV Genel Uygulama Tebliğinde yer alan 'yüzde 8' ibarelerinin 'yüzde 10', 'yüzde 18' ibarelerinin 'yüzde 20' olarak değiştirilmesine karar verildi.

Bu uygulama ile lokantaların hizmetlerini, et, su, meyve suyu gibi gıda malzemesi satışı göstererek yüzde 10 yerine yüzde 1 KDV ile faturalandırmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Hizmet sunan lokanta, kafe, pastane gibi işletmeler kendilerinin hazırlayıp sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin edilerek buralarda sattıkları ürünler için yüzde 10 oranında KDV hesaplayacak.

Bu işletmelerin telefonla veya internet üzerinden sipariş suretiyle adrese gönderme, gel-al gibi yöntemlerle yaptıkları tüm satışlar da aynı kapsamda değerlendirilecek.

Öte yandan, yiyecek ve içecek hizmetlerine yönelik işyeri ruhsatı bulunmadığı halde müşterilerine masa, oturma yeri, tezgah gibi servis yapılabilen alanlarda yiyecek ve içecek hizmetleri sunanların bu yerlerde yaptıkları satışlar da bu kapsamda olacak.

Tebliğin yayımlanmasıyla birlikte ay başından itibaren yürürlüğe gireceği belirtilirken hükümler Hazine ve Maliye Bakanınca yürütülecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner84

banner86